[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(88)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
dx160係咪屌打zx300 sr 15果d舊機?
我都想知
想3k budget入部player
熊仔係邊到想試007
屌打 ZX300 絕無問題,dx160 多左串流,推力大好多,3.5 唔似 ZX300 咁陽春,bass 又勁,微暖人聲,幾器細節出,又平左。SR15 就唔敢講,AK 高音會好d。
其實調音上dx160打唔贏zx300
質素就話啫, 調音點樣有得打嬴唔嬴 !? 最多係啱唔啱口味. DX160 聲音中性過 ZX300, 味精也較少, 樂器同人聲分佈平均, 空間感又闊D. 用左 ZX300 年幾轉 DX160 都覺得無論質素同調音都大器過 ZX300.
買返fitear盒一set
用緊qdc海王星
今日啱啱斷佐一邊線、冇聲一定要換
如果要換線其實係咪直接換機比較好?

平時聽流行曲多
調音只有o岩唔o岩, 冇話贏唔贏
咁佢個盒係幾好用
想問下5000筆直內買部DAC/AMP有咩選擇?
如果唔考慮網購同二手嘅話

而家睇緊A4BL
不過好似冇乜人討論
琴日去左整半模 好期待整完會點
咁R5 呢?

新手睇緊入門國磚

DX160 同R5 好難揀
大家用同樣 DAC, 但覺得 R5 出黎細節無 DX160 咁好, 低頻都無 DX160 咁結實, 唔知關唔關兩者推力事 !? 而且 DX160 價錢又比平D, 總之耳聽為實, 自己試過先買.
Monet 17 或者335
Final 終於出旗艦入耳
Airpodpro係咪載得好舒服
Ak真係好野 夠膽死 將sa700定價成萬蚊
痴線 打過去Sony 問 佢竟然同我講隻just ear要再等多一個月 我屌
90日係基本 加上出咗新款
真係痴線7月訂既人兩個月就收到
遲左一個月訂要等成四個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞