[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(88)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Oasis都ok的,好似what’s the story morning glory同Definitely maybe都唔錯,最近definitely maybe HD TRACK有remaster,以前既Suede同the verve都唔錯,radiohead就更加唔洗講,後街男孩我細細個就開始唔聽了
I'm a creep I'm a weirdo
What the hell I’m doing here,I don’t belong here
Radiohead神曲,師兄識貨
我又唔係好覺
可能聽感唔同
不過sony機 好識修飾d錄得差既歌係毋庸置疑
佢黑磚direct source好d既,不過ZX300就算行direct都重口味
Pioneer會唔會出新機取代300r 預弟部300r壞得好緊要
佢同onkyo 會做返多d Head fi 野 但短期內唔會有新野
屌拿媽 即係要含淚轉會
唔國磚就得sr15同等zx500了
想3-4k部DAP
到底收部三四年前既旗艦機定係收部一兩年前既中高階機會好啲呢?
求意見
睇你要求 好拎定靚聲 耳聽為實
諗住60%好聲40%好拎
見人放緊部opis #2有啲心郁
除時一兩年前中高會好聲過三四年前旗艦 而且三四年前d機好多操作上都差d
明解但係旗艦機係唔係用料會好些少?
本身用緊noble黑版K10
想入opus #2或者cowon plenue S
1-2年dac已經換咗代啦 好似手機咁幾年前既旗艦都可能同依家中階差唔多啦
利申:仲用緊 UE 900S
當舖爵士梗係正
我初初接觸,上HD TRACK亂咁篤佢d best selling,篤中左1,之後乖乖課埋2/3,爭隻late night未課,分開課好似無咁痛,今日又攞左個discount cord,佢迫膠我課

之前又課左Chick Corea既Trilogy1/2,又係正到飛起
究竟zx500幾時出 之前上網睇又話11月2
11月2係日本,依家amazon jp 都有得訂
香港就唔知幾時
諗緊se100 sr 定zx500 希望快d有得試
最快香港都要11月尾12月頭
iBasso DX160 同 Sony ZX-300 點簡好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞