[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(88)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我係香港代理開始做Air 2果時有試過,其實推力上還可以,而且小弟有架Teac NT-505可以當枱用耳機amp,當然下一步我可能會換埋dap
TE200要買都唔難既,搵日本集運倉運返黎都唔貴,只係無得試囉
如果禁講好似都係買公模好,仲可以開心share
但最大問題係我想用返fitear,但圈鐵選擇少,代理又無入TE200
有研究過,諗緊airpods pro定sony wf-1000xm3,fostex tm2都有試過,不過大舊咗d
睇個人喜好,我有CM
我覺得方便啲好
要音質聽DAP 好過
代理中過te100伏點會返te200
我都明,貴到hihi無人買,賣左三年都仲未清晒貨
不過又禁講,我覺得音質對得住個價錢既,係大家覺得9千蚊買一圈一鐵唔抵姐
btw如果街仲有TE100新貨我想買多對,不過我淨係見到有demo機
無話死罪 推唔盡潛力係事實 咁話比人知都好合理 咁佢接受到咪得
其實邊有話唔抵㗎,貴從來都係貴喺調音,唔係貴喺粒單元
我未造過,我最怕係造出嚟唔啱fit,我本身都諗住係air 2,聽感上我覺得同TE100個平衡差不多
但te200睇review好似再好啲,而且我都習慣俾d舊耳機兩老同女友用(我老母用緊我隻michelle,我老豆用緊我舊果架dpx1),cm就無得禁玩,所以諗唔掂
當時9000幾蚊 做air cm都係貴1000 除咗想放2手之外 真係無咁吸引力
fitear你定啦!好少唔fit
做耳印唔好吞口水
果時好多人講得一圈一鐵賣9k好貴
調音我好鍾意,如果你話係街見到仲有新貨既話,我真係會諗住買多對用多3年就算
但老實講我覺得分析力係真係無動鐵禁好
2手不了
有圈嗰啲九成都收咗皮
我有比較過air,我覺得air人聲無TE100禁滑,所以不了
嗰時仲係追緊多單元嘅年代
當年final 1鐵都9k啦
真,好聽咪得
所以唔知啦,可能TE100真係唔值都唔定
但鍾意既人就會聽完即刻放低錢,我就係人版
我近排都係聽啲舊版傳奇耳機
新耳機唔識
Fitear 一向都唔賣單元賣調音同造功 1鐵1靜電 賣2萬
整完隻cm 等返兩三個月
想問下知唔知shure保養,係跟盒個tag拎去winner smart定係shure北角個服務中心都得
唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞