[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(88)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有冇人有興趣comply audio pro 買左一盒.
有兩對全新冇用.
去試啱左隻n3ap d聲,但係唔係幾鍾意個外型,唔知有冇差唔多聲同價位既耳機介紹?但係個外型靚仔d?
Fitear f111 月頭問過好似仲有貨
Sony m7 比較正常 可能唔夠女毒
final f7200 如果搵到 又唔介樣同個樣的話

暫時諗到比較女毒既機
Sony味好難有取代

如果同價位可以留意下artio rk01 但無demo同要係日本訂返黎
想問下2.5mm頭 同3.5mm頭 同一條線 音質/聲音會唔同?
理論上嚟講音場應該會闊咗,出嚟嘅聲冇咁多干擾
要睇個條係3.5pro定普通3.5先 如果係普通3.5 咁 比其實無咩意思 因為應該唔會比平衡2.5好
有排都未出 好似7月到依家都仲係訂貨
入咗集運倉啦喎
但得見e earphone仲係予約
111 講聲就一定唔夠m7 咁well balanced,但佢聽女聲/小提琴真係毒到cls,係一種會令你聽到起晒雞皮嘅聲音嚟
直接上熊仔試啦

聲就中高頻為主 純女聲調音 薄人聲

唔好意思
有無巴打知邊度有以買到支針
Dream duet 4.4賣曬 最後買條double duet算
做咩唔訂
佢月尾仲有批貨
以為佢轉代理清貨 而且原本唔想買 但聽落又ok手痕買咗
係 舊代理執笠清貨
所以d線先咁平
佢月尾仲有批舊代理既Dream duet
本來唸住隻LiSA 到左試下再唸買唔買
不過見平到咁 直接沖左先算
我覺得其實double duet夾 lisa多d
dream duet太清脆夾lisa 好似又有d怪
而且無ccdd咁厚
成千二蚊既iphone轉插 用半年就收左皮
咁大獲
我既唸法好簡單
LiSA 調音偏中低所以我就唸住搵條偏中高既dream duet夾
希望到手個陣岀黎既效果岩我聽
不過二手成日見CCDD 收多條番黎唔難
有冇巴打可以推薦一下用到MOOV既PLAYER
用緊ten3 3000蚊左右
Crystal 線性格好強 有機會食住隻just ear
如果你唔ok我補差價同你換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞