[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(88)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我諗應該比titan更難推
Why not
有咩問題 有咩好笑 貴撚過佢部電話啦
我有時搭車袋黑磚係POCKET TEE個袋,少少重啦,平時袋褲袋
自從入手左耳機同player 出街都會帶個背囊
頂住個心好唔舒服
我放開褲袋 試過放金磚頂唔順 太重
載個斜孭袋
所以我覺得zx300已經好夠聽
又唔太覺,係搭車個時放褲袋仲唔舒服
ZX300我覺得味精好重,適合垃圾流行曲
新手一問
Westone W系列同um pro 2017系列邊個好D
想買1-3鐵 手機推 用緊um pro 10舊版
我揀westone係因為細同戴得舒服又好聽
or各位ching有其他更好既耳機推介
我又同意樓上巴打講
某d歌就算錄得好差 經sony機出黎都會變得好好聽
以前用Wm1a 好中意某首歌 升級左N8b先知個首歌原來咁鬼多刺音
我無聴廣東流行曲好耐,錄音差, 千篇一律既編曲,鳩叫既唱法,九唔搭既歌詞,九成都係乜乜戀愛,戀愛乜乜,有把口或者露條波罅出來又話歌星,我真係接受唔到同好討厭,最緊要係唔好聽,送到唔柒聽
現代pop嗰吓乜撚嘢drop
gym room playlist
頂到盡嘅volume, 無留白無dynamic range
即刻聯想到呢啲
其實N8 仲重口味過金磚
咁你話係唔係垃圾,唔係外國既香啲,係人地錄音衰極有個譜,hi-res嗰啲直頭無得比,所香港pop不了

所以聽香港啲濕鳩買幾貴都無撚用,慳返個錢啦。
包埋外國喎
唔好意思
哩排買左jazz at the pawnshop 1/2/3,真係聽到訓著,係舒服到訓著,個臨場感一流,如大家聽開Jazz,用來試機一流,1得352/24,2/3有DSD
Sorry可能我對pop都係無乜好感,外國既都唔柒聽
或者叫呢啲做口水歌啱啲
green days同coldplay我都ok
不過嚴格嚟講人地又叫rock/alt rock
maybe backstreet boys?
oasis呀mltr嗰啲仲算唔算當代就唔知了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞