[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(88)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Elysium
我整左N8都有排等
64好似等2個月?
大家點睇campfire 隻 solaris?

上次去試咗 屌 人聲 樂器分離高
人聲出 低音又深
仲想問下有邊隻似佢?
邊到整?
D記
我都等緊第42日,你幾時整
上個星期日
so sad
ching 咁我想問W系列新版同舊版其實係咪冇分別 單元一樣 但只係換咗配件同W80新調音?
2019版W系列好昆錢
諗住試W40
你用咩dap推?有冇諗過夾咩線?
Dap R5 線想試pow audio
隻se315 右耳之前一時時會無聲 宜家完全無聲 用咗5個月
本身以為壞線 但我交換咗左右耳條線再插 右耳都係無聲 係咪啫係耳機壞要拎去代理換
耳機本身分別應該唔大,主要係條線有分別,新版原裝已經跟埋一條藍芽線,如果你成日會用藍芽聽歌咪抵。另外依家買新版送pw audio線,但值唔值得加千幾蚊就睇你自己

利申:我未試過新版W系列
請教下巴打們意見,小弟用左TE100有三年了,想買隻新耳機,萬三蚊應該造對air2定TE200好?聽講TE200係titan既公模版,但無得試
DLLM本身都退退地坑
今日攞返用左五年既1964 v6s出黎
點知啲膠退化晒
脆到穿左個窿收埋皮
諗緊整定重新入手
DAP用緊AK70M2,線有006, Double Helix OCC Silver Litz 4絞同8絞各一
小弟無造過cm,其實cm係咪比公模好聲好多?
唔係
CM只係配戴感舒適(如果做得好)
但聲理論上同公模一樣(講同一型號)
實際上cm同公模係唔同聲,有好多原因
1 型狀同單元擺位有機會影響聲音,尤其係有動圈嘅耳機
2 配帶有一邊唔fit有機會造成輕微偏聲
3 耳道太幼有機會影響個聲,會因為開孔幼咗令聲音有改變
好大機會係
Ak70mkii 都推唔起air 2 同te200 同埋te200太難買到
整,V6S好聽果64堆新嘢好多
想問下有冇巴打係聽DAP 之外
都入左手AirPods Pro

平時聽開SP2000加Fitear
諗緊入唔入AirPods 比iPhone 電腦用
定轉插就算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞