Apple Watch 用家討論區(32)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
性價比嚟講 好似無咩需要買stainless steel / titanium
Gps 鋁版就最抵買
想實淨啲同靚啲就加錢揀其他款
有人覺得戴一年半載就換/淨係用嚟睇notification所以唔會投資咁多
亦有人覺得日日戴當然揀隻貴少少但自己鍾意嘅
睇你覺得值唔值得用多二三千蚊去做呢件事
想買陶瓷
好難一概而論
我都買過Hermes版,再買都只會買鋁版,因為每年換,每年用一萬蚊買隻勁低resell value嘅錶,真係幾燒錢
好多搵到錢嘅都係用鋁版
千五蚊仲要加幾舊水買care
其實得買個安心
我都係 係咪bug黎
個日期唔夠位show 唔哂,之前都係咁
其他產品,貴版同平版嘅resell value都有一定差額
但係Apple Watch接近無,呢個係我覺得最唔抵嘅地方
買咗未必日日戴,主要跑步先用,係咪買watch 3好啲
我同意如果真係有能力每代都買貴版電子嘢,係堅有錢,我就投咗降
真心鋼版最抵用,鋁版帶一排就就會花同甩色會好肉酸
陶瓷係咪基本上一定唔會花?
我s2 用左兩年幾三年完全冇花
但你大力撞都會崩,我記得呢度有人post過
另外個mon一樣會甩coating
半年前拎去換左隻而家又甩甩地
戴咗S0 Hermes edition 4年
G-shock都有
同埋我只係錶海新手
想問下點解顯示日期嗰個位喺電話度就正常
但去到隻錶到就變到咁
有冇辦法可以令到佢變返好似電話咁顯示

可以分享wallpaper嗎?
又正常返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞