Apple Watch 用家討論區(32)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
點解開左Always on都係會熄Mon
花咗既係塗層
藍寶石水晶面都有機會花同崩架
只係無玻璃咁易
個錶底先係,鋁嘅錶面係ion-x 玻璃
Apple Watch Series 5 (GPS):鋁金屬錶殼、藍寶石水晶玻璃精密陶瓷錶背以及第 2 代光學心率感應器
咁樣

隻錶 熄左再開卡左係白蘋果到好耐
點算
冇野了 開左成5分鐘先開到
屌佢 個page寫得咁差
正話checked
得非鋁先係藍寶石面

(管理員打飛機in 3...2.....1.....)
你入去條link睇吓?
Apple Watch Series 3 (GPS + 流動網絡) (鋁金屬) 和 Apple Watch Series 2 (鋁金屬):7000 系列鋁金屬錶殼、Ion-X 玻璃、精密陶瓷錶背以及光學心率感應器

Apple Watch Series 5 (GPS):鋁金屬錶殼、藍寶石水晶玻璃、精密陶瓷錶背以及第 2 代光學心率感應器

3同2又會寫Ion-x玻璃喎
佢藍寶石玻璃係用咗響錶底嘅透明部份。即係心跳sensor 發光同收光個道。

鋁合金嘅錶面一定係ion-x玻璃來

但3同2會寫明係Ion-X玻璃,好混亂
唔使諗喇,一分錢一分貨。
鋁係咩玻璃我唔記得左 但一定唔係藍寶石玻璃
琴日出左隻S5 個職員有講過 除非佢fake鳩我
有做過chemical strengthening(ion-exchange)的玻璃

(謎之聲: glass is glass)
條撚樣準備上水笑人帶玩具膠錶
除左app store既錶帶之下大家有無介紹

S3用左2年, 仲可以三日一充
想問下wtsapp通知唔震冇通知既巴絲 你地果隻係s幾
我隻s2 update完就冇事了 但我朋友隻s3仲係唔work
仲有冇其他同樣情況既苦主
Apple啲藍寶石玻璃連硬度7都頂唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞