Apple Watch 用家討論區(32)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
S3買gps版定lte版較好?錶底用膠會否不舒服?
LTE 睇個人需要
首先,你個電話plan要support Apple Watch LTE上網
其次,你係咪經常唔帶電話出街
據我所知,Apple watch 嘅連線先後次序係
wifi —> 手機數據 —> LTE
所以,除非你係想唔帶iPhone 出街,只帶apple watch 去跑步,否則,GPS版已經夠用
鋁版買care 只係得買個日起計兩年?
i mean series 5
應該係計你啟動嗰日起計,鋁版係2年

AppleCare+ 服務計劃

適用於 Apple Watch 及 Apple Watch Nike 的 AppleCare+ 服務計劃,將保障期限延長至自你購買 AppleCare+ 服務計劃的日期起計的兩年3,並能享有多達兩次意外損壞的保障服務,每次收取 HK$548 服務費2。

適用於 Apple Watch Edition 及 Apple Watch Hermès 的 AppleCare+ 服務計劃,將保障期限延長至自你購買 AppleCare+ 服務計劃的日期起計的三年3,並能享有多達兩次意外損壞的保障服務,每次收取 HK$618 服務費2
想問下,有冇人隻S4上左6.0.1之後lag?
大家會唔會開 always on display?
唔開同s4有咩分別
咪就係
反而「抬起喚醒」可以off
要用aw先點一下mon
用緊4代 os 6.1
iphone11pro ios 13.2

想問兩樣野
1. 有無巴絲同我一樣成日電話響手錶無通知無震顯示?
2. 自從updated左os 6之後又要強逼用密碼,仲要用6個字密碼唔比用簡易4個字,唔用又唔得,重置再連電話都係一樣,有無得唔用密碼?

求解答,唔該晒
有用APPLE PAY強制6位數密碼
密碼問題我問過精靈,佢地話6.1後應該強制用6位,冇得用簡易,因為即場試reset 冇卡都係要用6位
有無人同我一樣用極都用唔到raise to speak 開siri
s3呢兩日抆完差電即刻跌到99%
我好穩定咁每個鐘跌5%我都唔知究竟邊度用左啲電去.............去check去換又話冇事又俾人撚返轉頭.......
有時有同一個情況
S5 watchOS 6.1
會唔係震到或郁到隻錶?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞