Apple Watch 用家討論區(32)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
冇人撞可以點花
長袖衫、外套都有機會刮花
睇黎著外套果陣要除咗隻錶
拋咗陣冇咁深同冇咁明顯 但多咗細痕
就算係藍寶石玻璃都會刮花
更何況強化玻璃
所以Apple Watch 買來粗用就可以
唔需要太刻意保護
反正有apple care+
真係怕嘅就買mon 貼 + 殼 全副武裝
個人覺得不銹鋼已經足夠
鈦合金就睇你個人喜好
你可以去士多試下,拎上手試下
其實差$800冇咩所謂, 邊款合眼就買邊款
係邊買
冇撚有錯, 去到呢價位差800都冇咩所謂啦
呢個真係要搵天才,因為本身唔似iPhone 有得睇電量
Stainless steel vs Titanium , 揀邊個?
其實差$800冇咩所謂, 邊款合眼就買邊款
冇撚有錯, 去到呢價位差800都冇咩所謂啦
係嘅,只係覺得兩款都靚,選擇困難

如果係我, 我會買Titanium
我個人就鐘意stainless steel, 鐘意黑色光面
鋁肯定大把service unit
仲要鈦又唔係輕過SS好多,鈦花左又好核突

鈦d demo已經放係櫃桶唔係擺枱面任人撚都已經花到狗彩
之前外國有做過test
當開咗 always on 電量 0%時,
而無開always on 嘅 仲有大約20%電量
有 AppleCare每日chur 盡佢電池每日叉又點話
日日充 冇所謂啦
熄左抬手著mon, 係咪有電話入唔會有來電顯示?只有震
我按錶冠佢就由電話hand over比隻錶處理,想用返電話聽都唔得

有冇人知呢隻色錶帶到底邊到有
好似係淺灰+白咁既色 搵左成年都唔知邊到有
其他每日叉先好,唔使下下用到0%先叉。

我隻s2 日日叉到,仲要叉過夜。 個電池都冇咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞