[死海鹽]濕疹輕鬆斷尾

724 回覆
145 Like 7 Dislike
係iherb買咗一大樽
加水變鹽水拎來噴 好似好咗d
太大樽用唔晒,有無巴打想試用?

我想試少少
最近條頭有撻5蚊銀咁大既濕疹
皮已正
小小分享
我以前有主婦手,其實係濕疹一種,隻手甩皮甩到同世界地圖冇分別
之後開始用手套沖涼,同埋用類固醇同豬油膏,但都係改善咗少少
後尾睇咗篇article話要戒蝦、牛個d,牛我就冇乜食開,但我就極鍾意食蝦 不過都試戒咗一排
幾個星期左右隻手恢復到未有主婦手之前咁

自此之後都係到戒蝦了,隻手重見光明

見身邊好多fd有濕疹都唔肯戒口 希望各位巴絲試下戒啦,可能係最有用嘅方法
記得之前呢個post都有睇過
但就未見過有人出圖使用前後對比
最近都有個post召集wucfu竟然多達50幾個
真真假假就肯肯定係....無撚用既
最近依個月生汗癬 生係腳容易出汗嘅位置 無睇醫生 淨係去藥房買左類固醇搽 但有時真係痕撚到仆街 但我又未到損晒同出水依個程度
應該搽一排類固醇睇下點先 定直接用死海鹽?

唔好搽類固醇啦,長遠對傷口癒合都唔好,直接用死海鹽啦,用完即時止痕

提一提你,如果你已經搽緊類固醇,就唔好突然唔用就唔用。類固醇要慢慢減,你可以同時用死海鹽,但記住搽開嘅話唔好突然完全唔用,個人經驗一完全停用好易返發或反彈
近幾年面有少量濕疹(皮膚科醫生講),有時痕會出黃色水
平時都好夜訓
試過介牛介蛋介凍飲冇用
死海鹽有冇用?去邊買好?

Iherb個隻最抵屌,樓上有tg group夾單買免運費
香港買就dead Sea mor,好在有門市方便,又可以問清楚先買
巴打
我都有濕疹
但係都埋曬口 間唔中R痕會損返
d死海鹽可以點用法?
死海鹽係有幫助
但唔係神藥
之前post 都大把人冇效
小小分享
我以前有主婦手,其實係濕疹一種,隻手甩皮甩到同世界地圖冇分別
之後開始用手套沖涼,同埋用類固醇同豬油膏,但都係改善咗少少
後尾睇咗篇article話要戒蝦、牛個d,牛我就冇乜食開,但我就極鍾意食蝦 不過都試戒咗一排
幾個星期左右隻手恢復到未有主婦手之前咁

自此之後都係到戒蝦了,隻手重見光明

見身邊好多fd有濕疹都唔肯戒口 希望各位巴絲試下戒啦,可能係最有用嘅方法

冇錯,外敷嘅野只係輔助 始終濕疹成因都好關免疫系統事,所以生活,飲食習慣唔改變,用咩鹽咩cream都冇用
巴打
我都有濕疹
但係都埋曬口 間唔中R痕會損返
d死海鹽可以點用法?

呢個易搞,用死海鹽開水,用棉花洗濕疹位
作用係消炎同補充礦物質仲有止痕,就算你埋哂口都照繼續用,比礦物質去另傷口癒合得好d

用大約1個月左右應該會有改善,最好嘅結果係濕疹位平返哂,淨返印
風爛用得?
留名
各位巴打
我之前用iherb死海鹽浸完(用左一大袋)
已經好返左
加埋自己整濕疹膏
依加暫時三個月冇返發

屋企仲有啲淨低 我諗仲有3分之2咁多淨低
請問有冇巴打想買少少試下?
我可以分裝幾袋咁
可能500g一袋
再議啦
有意可以留言或者pm

祝所有濕疹巴絲都可以早日康復

有意 telegram me diunasing

唔好意思巴打 我冇telegram
請問有冇line呀?
風爛用得?

用就一定用得,冇皮膚問題都可以浸死海鹽架
至於風爛我認為可以一試,止下痕都好
第一次買應該買1000g定500g?
想問下平時身體一接觸到水就會痕 跟住一達達紅用唔用得
睇過醫生話敏感皮膚 比左藥膏搽都冇咩用 之後我都冇再睇過醫生,盡量忍著唔r佢
用完會唔會淋痴痴
好似浸完海水咁??
記得之前呢個post都有睇過
但就未見過有人出圖使用前後對比
最近都有個post召集wucfu竟然多達50幾個
真真假假就肯肯定係....無撚用既

喺舊登我都提過叫大家小心,鹽呢家嘢亂用可大可少架,一直破壞個傷口好唔返。

同埋我搽類固醇無停藥復發嘅問題
反而要注意嘅係類固醇會致敏 所以啲r到出曬水嘅傷口一收水就轉返潤膚膏啦

利申:好似唔係嚟踩場嘅 如果咁啱死海鹽對你有幫助嘅話就繼續用啦,我喺度順便分享下我斷尾嘅方法而已
有冇巴打用緊?用完搽咩cream好?

其實冇咩所謂,你怕有伏咪500試左先
不過就算真係唔啱你用,咪當浴鹽用囉,浸下腳又得
Btw 死海鹽全身浸係好撚正架,浸完成身鬆哂

我淨係浸對腳應該500就夠
係咪一日一次就得?
浸鹽浴同類固醇兩樣都用又有無問題?

係咪一日一次就得?

開頭我1星期先用1,2次架咋,之後見有效果先日日用 不過其實唔用咁密都得,我個時一心想快d好
兩樣用都得,但類固醇你就試下慢慢減啦,不過唔好一野就唔搽

係咪一日一次就得?

開頭我1星期先用1,2次架咋,之後見有效果先日日用 不過其實唔用咁密都得,我個時一心想快d好
兩樣用都得,但類固醇你就試下慢慢減啦,不過唔好一野就唔搽

個效果係點樣?無咁痕咁乾?
一次浸幾耐落幾多㗎
有冇巴絲既濕疹係紅 甩皮 勁乾 唔係一撻撻個隻
之前追舊登既死海鹽post
睇中醫個陣問過個中醫 佢話可能唔係咁岩用
搞到我唔知試唔試好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞