[死海鹽]濕疹輕鬆斷尾

724 回覆
145 Like 7 Dislike
屌你老味 濕疹生係春袋兩邊
長痛不如短痛

好難搞喎,長期都up住

生路打開對腳黎行

樓上有位巴打都係生春袋

我買個死海鹽了 死就死
之前我隻手手背有好嚴重既濕疹
一撻撻好紅 出晒血水

我去超市買左啲白米醋 (唔係白醋 唔同架)
倒落個盆度浸手 唔洗溝稀
會好乸 乸到痛
頭幾次我浸15分鐘 早晚一次
其實浸左2次之後 啲濕疹就會收水 變啡色

浸3日後 啲爛濕疹就會結焦
之後轉用死海鹽浸手
早晚一次 浸半個月

依加我隻手已經好返左 唔會一撻撻嚇死人
雖然有時唔小心食錯野都會返發 少少痕同紅左
不過我會搽自製濕疹膏 搽一兩日就退紅

要留意既係
白米醋浸完會有臭腳味
浸完我冇沖水 用紙巾印乾就算

另外我用淨左大約1kg死海鹽
有巴打想試 我可以分裝俾大家試下
反正我已經好返冇用 得個擺字
想要可以留低line id
之前我隻手手背有好嚴重既濕疹
一撻撻好紅 出晒血水

我去超市買左啲白米醋 (唔係白醋 唔同架)
倒落個盆度浸手 唔洗溝稀
會好乸 乸到痛
頭幾次我浸15分鐘 早晚一次
其實浸左2次之後 啲濕疹就會收水 變啡色

浸3日後 啲爛濕疹就會結焦
之後轉用死海鹽浸手
早晚一次 浸半個月

依加我隻手已經好返左 唔會一撻撻嚇死人
雖然有時唔小心食錯野都會返發 少少痕同紅左
不過我會搽自製濕疹膏 搽一兩日就退紅

要留意既係
白米醋浸完會有臭腳味
浸完我冇沖水 用紙巾印乾就算

另外我用淨左大約1kg死海鹽
有巴打想試 我可以分裝俾大家試下
反正我已經好返冇用 得個擺字
想要可以留低line id

我有興趣呀! 可能要500g
我想問係咪都係果兩個產地既?
同埋有冇到期日
太長唔quote了
回樓上
我iherb買
產地係Israel
Best by Oct 2018
太長唔quote了
回樓上
我iherb買
產地係Israel

但好多人知我line
https://hangouts.google.com/group/TaAiPctH345sQwC83
呢度講?
太長唔quote了
回樓上
我iherb買
產地係Israel

可否加我line
ggipad00
呀爸公司有無限量死海鹽供應
但我好怕痛,唔知試唔試好

無限量

家父做魚類用品批發
間唔中會有啲存貨
我最多可以拎到自用 唔可以賣
有意既巴打 抱歉

最主要想問,有冇巴打可以形容到會痛成點
一日一次會唔會太誇張?
同埋每次落一羹夠唔夠?淨係浸腳

其實得閒用完得架啦
你幾大個桶先大約?

唔係一個桶黎 類似可以啱啱好比bb浸全身嘅器皿
咩叫得閒用完

咁一羹差唔多啦
我想講得閒用就得架啦,1星期2-3次左右啦

我都想問下 如果無浴缸 但又要浸依啲位可以點 屋企又無啲長身型大桶可以成對腳隊落去 淨返一個桶又唔夠成個人申直腳坐落去

利申 兩隻腳同一個情況 同埋右手

咁你可以試下敷嘅方法,或者好似樓上講用噴嘅方法都可以
留名
留名
又見到虎盡金來巴打

我想問葵涌個間係咪無得買架
我有次去葵涌個間好似無開
留名
又見到虎盡金來巴打

我想問葵涌個間係咪無得買架
我有次去葵涌個間好似無開

我唔清楚喎,睇Fb 就話葵涌同cwb都有
因為我通常都係叫佢寄順豐比我所以唔太清楚

點呀你之前用成點?有冇好轉?
之前係高登見過你推介
之後買黎試
唔知係咪用錯方法定係我係牛皮癬嘅關係
敷上去一d都唔拿 無乜感覺
係咪對我黎講無效?
一日一次會唔會太誇張?

其實得閒用完得架啦
你幾大個桶先大約?

咩叫得閒用完

咁一羹差唔多啦

我都想問下 如果無浴缸 但又要浸依啲位可以點 屋企又無啲長身型大桶可以成對腳隊落去 淨返一個桶又唔夠成個人申直腳坐落去

敷係點樣敷?
之前係高登見過你推介
之後買黎試
係咪對我黎講無效?

講黎聽下你用左幾次同分量係點?
一日一次會唔會太誇張?

其實得閒用完得架啦
你幾大個桶先大約?

咩叫得閒用完

咁一羹差唔多啦

敷係點樣敷?

搵個盆仔開水,用棉花點水敷傷口
我個post有講,不過敷係最拿嘅方法
摩西唔係分紅海咩未聽過佢有分到死海

其實得閒用完得架啦
你幾大個桶先大約?

咩叫得閒用完

咁一羹差唔多啦

敷係點樣敷?

搵個盆仔開水,用棉花點水敷傷口
我個post有講,不過敷係最拿嘅方法

最拿
研究左一排IHERB個運費系統
由於SF Express HK$470.63先會free shipping
而且佢最重上限係20磅
所以我諗左個買到鹽免運之餘
其他野都對濕疹有幫助既購物清單

主要做膽既當然就係巴打所講既死海鹽

https://hk.iherb.com/pr/Frontier-Natural-Products-Dead-Sea-Salt-5-lb-2-3-kg/30812?rcode=KID3186

同埋以下兩款對皮膚好既(主要係痘痘同濕疹)

https://hk.iherb.com/pr/Nubian-Heritage-African-Black-Soap-Body-Wash-Detoxifying-Balancing-13-fl-oz-384-ml/8475?rcode=KID3186

https://hk.iherb.com/pr/Nubian-Heritage-African-Black-Soap-Bar-5-oz-141-g/11242?rcode=KID3186

購物車清單如下:
呢兩個組合都係差唔多極限20磅而又免運到
一.鹽+番梘+梘液
https://hk.iherb.com/tr/cb?pcodes=NBH-10600_FRO-02881qty3_NBH-10603&rcode=KID3186
呢個組合比較多元化少少,不過梘液雖然有功效,但都算係幾貴下

二.鹽+番梘
https://hk.iherb.com/tr/cb?pcodes=NBH-10600qty4_FRO-02881qty3&rcode=KID3186
呢個份量可以搵三個巴打一齊夾添 到時一人一包鹽同番梘都得

歡迎各位巴打補充
我係早幾日留言話頭幾日用死海鹽乸到暈 用到第5日又紅腫好想死果位巴打

應該用到第十日喇今日 終於有好明顯退印 同冇咁痕
係我呢兩三個月黎最好嘅日子 好感動
之前係高登見過你推介
之後買黎試
係咪對我黎講無效?

講黎聽下你用左幾次同分量係點?

水就大約4杯 就架半杯鹽
一個杯大約係餐廳凍檸茶個d杯
同埋我用膠盆
Inbox左樓主買果間shop
佢好熱心咁解答左我啲問題

有冇朋友係呢間買過死海泥product?? 我純粹想去印
不過睇完個post覺得d泥好似幾有效同有益

有冇朋友係呢間買過死海泥product?? 我純粹想去印
不過睇完個post覺得d泥好似幾有效同有益

呢間我上星期買左鹽,用左5日左右,用完舒服左好多,呢2日轉天氣都冇痕過
31號前會再去買定多少少鹽,泥同cream,因為31號佢地個優惠就做完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞