[死海鹽]濕疹輕鬆斷尾

724 回覆
145 Like 7 Dislike
背脊暗瘡用唔用得

得,用泥敷
巴打
我都有濕疹
但係都埋曬口 間唔中R痕會損返
d死海鹽可以點用法?

呢個易搞,用死海鹽開水,用棉花洗濕疹位
作用係消炎同補充礦物質仲有止痕,就算你埋哂口都照繼續用,比礦物質去另傷口癒合得好d

用大約1個月左右應該會有改善,最好嘅結果係濕疹位平返哂,淨返印

開水有無話咩比例?
洗唔洗暖水開

比例我post有講
暖水開d鹽易d溶,但暖水浸真係會拿d
攤凍d水先浸囉一係,黎緊都夏天啦

用棉花點完仲有好多剩 可唔可以留低繼續用定係倒咗去?

有剩咪裝起佢黎入噴樽,得閒拎出黎噴下
大家我個春袋終於好返喇(好似係)
聽左巴打既建議去買左一細包死海鹽,之後浸左幾日就真係好轉左
而家keep住日日浸等斷尾
噴完係面好似有的鹽係表面 係咪開得太濃
我次次用完死海鹽後都會勁痕,之後又R到爛晒
係咪即係我唔啱用?
跪拜虎盡金來巴打
感謝你拯救眾生

太誇張啦卦 我只係分享自己醫濕疹嘅經驗同方法姐 不過因為開post搵左好多關於死海嘅資料,自己識野都多左
塊面成日轉天氣都敏感都可以?
好怕會拿到塊面紅腫哂 出唔到街
呢排又翻發

可以,但記住頭幾次用可能會比平時更紅,不過keep住用幾日通常都會慢慢散紅
小朋友用唔用得架?我朋友個女一轉天氣就番發,上星期r到塊面流血,見到就心痛

都得,我有朋友個女有濕疹都係用死海鹽
用鹽開水入噴樽,佢個女好鍾意噴
你開頭幫佢用分量少d先,之後先逐漸加
噴完係面好似有的鹽係表面 係咪開得太濃

表面d鹽係精粹黎,一野搽creamd鹽會同d cream一齊吸收左架
大家我個春袋終於好返喇(好似係)
聽左巴打既建議去買左一細包死海鹽,之後浸左幾日就真係好轉左
而家keep住日日浸等斷尾

恭喜哂
對尋蔴疹會唔會有幫助
我用左1星期已經有明顯好轉,係咪浸到淨番印就唔識浸
我用左1星期已經有明顯好轉,係咪浸到淨番印就唔識浸

我個時印都冇哂都繼續用,但當然冇用得咁密,主要都係噴
對尋蔴疹會唔會有幫助

應該有幫助架,試下啦
用一個禮拜 已退80%紅
最初用好似比火燒咁 之後就好轉了
未好番曬 依家keep住沖完涼當搽lotion咁用
暗瘡去印有無用架

係邊買月邊隻

所以最緊要係堅持到頭幾次,加油

係邊買月邊隻

網購就iherb, cwb 有間門市, 叫dead sea mor
想問如果頭皮有濕疹用唔用得?
係囉,成日頭癢,有頭皮屑

死海鹽有冇用?
想問如果頭皮有濕疹用唔用得?

梗係得,頭皮都係皮膚黎
暗瘡去印有無用架

用泥
暗瘡去印有無用架

用泥

泥既話用法係咪都係一樣 係邊到買最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞