[死海鹽]濕疹輕鬆斷尾

724 回覆
145 Like 7 Dislike
香港腳得唔得先

相信止痕應該得 但係咪可以香港腳斷尾真係唔知
屌你老味 濕疹生係春袋兩邊
長痛不如短痛

好難搞喎,長期都up住

生路打開對腳黎行

樓上有位巴打都係生春袋
邊度有得買先,我濕疹都困擾左我好耐

iherb有啊 $120一大包 有排用

Check out this product I found on iHerb.com.
Frontier Natural Products, Dead Sea Salt, 5 lb (2.3 kg)
http://www.iherb.com/prod/30812?code=PHL183
邊度有得買先,我濕疹都困擾左我好耐

iherb有啊 $120一大包 有排用

Check out this product I found on iHerb.com.
Frontier Natural Products, Dead Sea Salt, 5 lb (2.3 kg)
http://www.iherb.com/prod/30812?code=PHL183

我係cwb個間買左啦 唔該巴打

入tp group夾單買 慳運費
https://t.me/joinchat/AAAAAEINy34rugj4kKExOA
虎盡金來巴打 好高興見到你係度開post
多得你上年係舊登開死海鹽post
我而家先好返咁多
之前濕疹左十幾年
睇過無數中醫西醫都唔知洗撚左幾多錢
最嚴重試過食粒魚蛋都發到仆街
甩皮出血出水 夜晚痕到訓唔到呢d每日都發生
出街又俾人望住晒
直至上年見到你開post 買左包試用
用左幾次已止痕
而家腳個d患處已經平滑返 得返少少印
手都冇再爛 傷口埋晒口 得返d印
最近勁潮濕能痕返 浸返鹽水又冇事
到而家已經用完一大包iherb死海鹽
用緊第2包
真心想多謝你 非打手
袋癬得唔得
虎盡金來巴打 好高興見到你係度開post
多得你上年係舊登開死海鹽post
我而家先好返咁多
之前濕疹左十幾年
睇過無數中醫西醫都唔知洗撚左幾多錢
最嚴重試過食粒魚蛋都發到仆街
甩皮出血出水 夜晚痕到訓唔到呢d每日都發生
出街又俾人望住晒
直至上年見到你開post 買左包試用
用左幾次已止痕
而家腳個d患處已經平滑返 得返少少印
手都冇再爛 傷口埋晒口 得返d印
最近勁潮濕能痕返 浸返鹽水又冇事
到而家已經用完一大包iherb死海鹽
用緊第2包
真心想多謝你 非打手

見到巴打話有好轉就最開心,有種幫到人嘅滿足感
d印用死海泥敷效果幾好架
係cwb個間買左,尋晚用完分享下
首先我全身都有,但我冇浴缸,我就用個膠桶黎開水洗全身
我溝左大約4湯匙既鹽,又唔算話好拿,好次比野吉咁既感覺,洗完直接抹乾個身搽左少少lotion(平時日日都搽開)

用完明顯止左痕,傷口有少少發紅,問返間野佢話係正常排毒反應 繼續用會慢慢散紅,我試多幾次再睇下,但止痕黎講真係算一流

我咁啱用左一日之後見到呢個post
尋晚第三日用 每次用都乸到差啲暈

而家紅到痴線 唔知係咪正常反應。。我係成個body同面都好嚴重 但用完之後超超超紅又甩皮 好恐怖

係惡化 定係轉好嘅過程黎? 求開解

拿到差d暈一定唔係正常反應啦,試下減少分量,比身體適應下先慢被加

至於發紅同甩皮 正常頭幾次浸都會,唔使太擔心

減少左份量 好似好啲
同埋唔太敢敷太耐 可能皮太薄

但紅同甩皮會keep幾耐左右?
見iherb非洲黑皂長期第一位,google左好似對濕疹都有幫助,有冇巴絲用過?

巴打係咪講緊呢隻
https://hk.iherb.com/pr/Nubian-Heritage-African-Black-Soap-Body-Wash-Detoxifying-Balancing-13-fl-oz-384-ml/8475?rcode=KID3186

https://hk.iherb.com/pr/Frontier-Natural-Products-Dead-Sea-Salt-5-lb-2-3-kg/30812?rcode=KID3186
我都係用緊死海鹽加非州黑皂,不過個人覺得非州黑皂冇咁抵咁玩,雖然功效好似幾多咁。

平時我買開都用呢個夾夾埋埋先係free shipping,不過都算幾貴,預左作長用先至咁買,希望買多次就斷尾啦
https://hk.iherb.com/tr/cb?pcodes=NWY-14159_NBH-10603_FRO-02881qty3&rcode=KID3186

BTW係咪有巴打開團買
係cwb個間買左,尋晚用完分享下
首先我全身都有,但我冇浴缸,我就用個膠桶黎開水洗全身
我溝左大約4湯匙既鹽,又唔算話好拿,好次比野吉咁既感覺,洗完直接抹乾個身搽左少少lotion(平時日日都搽開)

用完明顯止左痕,傷口有少少發紅,問返間野佢話係正常排毒反應 繼續用會慢慢散紅,我試多幾次再睇下,但止痕黎講真係算一流

我咁啱用左一日之後見到呢個post
尋晚第三日用 每次用都乸到差啲暈

而家紅到痴線 唔知係咪正常反應。。我係成個body同面都好嚴重 但用完之後超超超紅又甩皮 好恐怖

係惡化 定係轉好嘅過程黎? 求開解

拿到差d暈一定唔係正常反應啦,試下減少分量,比身體適應下先慢被加

至於發紅同甩皮 正常頭幾次浸都會,唔使太擔心

減少左份量 好似好啲
同埋唔太敢敷太耐 可能皮太薄

但紅同甩皮會keep幾耐左右?

Keep幾耐就好難講,正常用1星期會見到退左紅,之後會慢慢退哂,得返印
買黎試下先
死海泥都係iherb買定係有冇推介?

Iherb d野我未試過架,唔太清楚
不過頭先幫你望過下,iherb個隻泥比我唔會買,第1 Made in USA, 我之前試過貪平買左隻made in usa嘅死海鹽用中哂伏,浸完乾到喊,同平時浸嘅死海鹽唔同,所以我先強調要買約旦同以色列嘅。第2係我用開100%純泥,iherb個隻加左好多其他成份(雖然大部份都係有機)感覺iherb個款似比人當面膜用多d
樓主仲有冇戒口?
留名

不過頭先幫你望過下,iherb個隻泥比我唔會買,第1 Made in USA, 我之前試過貪平買左隻made in usa嘅死海鹽用中哂伏,浸完乾到喊,同平時浸嘅死海鹽唔同,所以我先強調要買約旦同以色列嘅。第2係我用開100%純泥,iherb個隻加左好多其他成份(雖然大部份都係有機)感覺iherb個款似比人當面膜用多d

我都想知死海泥有咩推介
樓主仲有冇戒口?

冇咩特別戒,但濕疹個時習慣左食清d
而家食野都冇以前咁唔健康
今年廿三,十一歲開始有癬,又係好死唔死生春袋,有時會R到損哂出血出水
最撚有趣係日頭唔會痕,係夜晚沖完涼訓覺個時先痕,有冇方法搞,十幾年啦

試下用鹽啦,希望幫到你啦

我都想知死海泥有咩推介

都係個句,如果純死海泥基本上冇死

推介就冇啦,我之前用個隻我搵唔返邊度買到(其實我連牌子名都唔記得 ),你地試下問Mor個間野有冇for身體嘅死海泥
舊登買到而家 堅work
之前爛腳
死海鹽full落濕疹皮膚那到仆街 之後佢會發哂出黎
好撚驚 但之後係好得好快 用左半年
而家已經90%好番

正係用死海鹽好番九成?有冇其他野配合?
細個都濕疹,嚴重到傷口不停流黃水埋唔到口。之後去皮膚科驗血發現對塵致敏原有敏感,話可能咁引發濕疹。食左4年塵致敏原藥身體無再過敏就斷尾

正係對一樣野過敏?果種係咪脫敏治療?
facebook 仲有間叫nature skin 又係有死海鹽賣
https://m.facebook.com/Nature.SkinDeadsea/?locale2=zh_HK
仲有好多話醫醫濕疹既產品
有冇人試過?

呢間伏黎,聽過唔少巴打係呢間有不快經歷

發生過咩事?我用緊
有冇巴打牛皮癬用完死海鹽好番?
我差唔多全身都有,好痛苦
睇左好多中西醫都係唔得
有冇邊隻香港有賣,推介下
有冇巴打牛皮癬用完死海鹽好番?
我差唔多全身都有,好痛苦
睇左好多中西醫都係唔得
有冇邊隻香港有賣,推介下

巴打add我 telegram
diunasing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞