[死海鹽]濕疹輕鬆斷尾

724 回覆
145 Like 7 Dislike
想問下平時身體一接觸到水就會痕 跟住一達達紅用唔用得
睇過醫生話敏感皮膚 比左藥膏搽都冇咩用 之後我都冇再睇過醫生,盡量忍著唔r佢

咁特別?一掂水就痕?咁沖涼點算?
頭皮炎唔知又得唔得
訂500g試下先
lm
第一次買應該買1000g定500g?

其實冇咩所謂,你怕有伏咪500試左先
不過就算真係唔啱你用,咪當浴鹽用囉,浸下腳又得
Btw 死海鹽全身浸係好撚正架,浸完成身鬆哂

我淨係浸對腳應該500就夠
係咪一日一次就得?
浸鹽浴同類固醇兩樣都用又有無問題?

開頭我1星期先用1,2次架咋,之後見有效果先日日用 不過其實唔用咁密都得,我個時一心想快d好
兩樣用都得,但類固醇你就試下慢慢減啦,不過唔好一野就唔搽

個效果係點樣?無咁痕咁乾?

浸完冇咁痕,但唔會浸一兩次就即刻唔乾囉
仲有記住浸完搽返d野
留名, 生左2年
不斷睇醫生->好d->返發->睇醫生
I know that feel bro
而家睇緊中醫
希望用死海鹽ok

搭單問,你會唔會紅腫? 鹽有無用

係咪一日一次就得?

開頭我1星期先用1,2次架咋,之後見有效果先日日用 不過其實唔用咁密都得,我個時一心想快d好

仲有記住浸完搽返d野

搽lotion得唔得?
要BOOKMARK呢個POST
用完會唔會淋痴痴
好似浸完海水咁??

感覺唔似浸完海水,浸完感覺有層野滑滑地嘅野係皮膚上面咁囉,唔理佢一陣佢會好似自己吸收左入去咁
有黑印可以點搞

係咪一日一次就得?

仲有記住浸完搽返d野

搽lotion得唔得?

係咪一日一次就得?

仲有記住浸完搽返d野

搽lotion得唔得?

得,最緊要你覺得夠潤,如果支lotion成份天然會更好
浸完搽cream就搞掂,會冇咁痕架啦

係咪一日一次就得?

仲有記住浸完搽返d野

搽lotion得唔得?

得,最緊要你覺得夠潤,如果支lotion成份天然會更好
浸完搽cream就搞掂,會冇咁痕架啦

無加香料嘅lotion
我仲想問呢 每次浸鹽浴 落鹽嘅份量應該係幾多?
床頭燈巴打其實都係睇西醫好返,好似死海鹽既作用唔大
我都係春袋生,點算好
想問下平時身體一接觸到水就會痕 跟住一達達紅用唔用得
睇過醫生話敏感皮膚 比左藥膏搽都冇咩用 之後我都冇再睇過醫生,盡量忍著唔r佢

咁特別?一掂水就痕?咁沖涼點算?

沖涼就係不斷咁痕
一陣去cwb 買

有冇咩注意/唔同種類要買?

sales,係咪有料同可靠
打算上網買嘅巴絲打可唔可以夾埋我一齊買
Tg: hideous1
感謝
google咗無答案
開名啦唔該
成手成腳心口塊臉都有

https://m.facebook.com/deadseamor/
我google到呢間,呢間買得唔得

我係呢間買嘅,iherb都多巴打買

唔該巴打
iherb係咪呢隻?

https://hk.iherb.com/pr/Frontier-Natural-Products-Dead-Sea-Salt-5-lb-2-3-kg/30812

係,呢隻我見好多巴打訂
問清楚產地就ok

門市邊度可以有得買

要點用
lm
我有d陳年汗斑,清極都清唔到
想問用黎清唔清到
用來清陳年汗班得唔得
lm
呀爸公司有無限量死海鹽供應
但我好怕痛,唔知試唔試好
呀爸公司有無限量死海鹽供應
但我好怕痛,唔知試唔試好

ok喎,有意
一陣去cwb 買

有冇咩注意/唔同種類要買?

sales,係咪有料同可靠

去到問sales啦,好可靠,我問左好多野佢都全部解答哂我
google咗無答案
開名啦唔該
成手成腳心口塊臉都有

https://m.facebook.com/deadseamor/
我google到呢間,呢間買得唔得

我係呢間買嘅,iherb都多巴打買

唔該巴打
iherb係咪呢隻?

https://hk.iherb.com/pr/Frontier-Natural-Products-Dead-Sea-Salt-5-lb-2-3-kg/30812

係,呢隻我見好多巴打訂
問清楚產地就ok

門市邊度可以有得買

要點用

cwb咪有門市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞