[死海鹽]濕疹輕鬆斷尾

724 回覆
145 Like 7 Dislike
我眼周圍因為濕疹多咗好多條皺紋 皮膚又keep住又紅又乾

最近係fb見到有間美容院專做濕疹皮膚護理,有冇巴絲試過可以分享下work唔work?

https://www.facebook.com/ting.house/

我之前一路以嚟都冇搽lotion個d,一到秋天就乾到仆街 而家明明得廿歲仔但d皺紋勁多勁明顯
邊到買 最近一轉熱 全身都係 痕到仆街,又搞到好柒

d fd問我咩事生一粒粒

追左post

係咪真係那到仆街 不安

追左post

係咪真係那到仆街 不安

係,一開頭敷好似著火咁
自己一轉天氣塊面出曬事(其實自己唔夠訓,濕疹應該係自體免疫病),無用過類固醇,但用過幾隻藥膏包括sebclair, senclair頭1,2次有效,之後愈用愈差
用左隻貴洗面石鹼之後有改善唔少 ,應該係清潔力同殺菌力強 ,但我諗根本問題真係要調理好自己身體,唔係遲早我怕用埋隻洗面石鹼都無埋效
岩岩去銅鑼灣買左盒
今晚試 準備痛到痴線
敷左第3日
有部分就冇咁痕
有部分出多左水
係咪正常架
點解完全唔痛
大家係點開
我500ml 4 匙鹽
點解完全唔痛
大家係點開
我500ml 4 匙鹽

岩岩加多6茶匙
開始有刺痛
其實係咪一定要 溫水
我用水喉水 室溫水得唔得
其實係咪一定要 溫水

你試下落夠50g
其實係咪一定要 溫水

個個人介紹用蒸餾水 因為濕疹位置始終都叫傷口 有蒸餾或凍滾水就比較乾淨
喎使用熱或溫水 室溫水已經可以溶左啲鹽
其實係咪一定要 溫水

個個人介紹用蒸餾水 因為濕疹位置始終都叫傷口 有蒸餾或凍滾水就比較乾淨
唔使用熱或溫水 室溫水已經可以溶左啲鹽
其實係咪一定要 溫水

今日買問個sales 佢話噴霧就蒸餾水 因為會保存一斷時間
如果屋企用 水喉水都ok 因為用完就倒
其實係咪一定要 溫水

你試下落夠50g

無你地講到咁痛
似整損左 沖涼時比水那一那咁
淨係內眼角附近有紅腫痕甩皮
睇醫生查類固醇好左一陣
一停藥就翻發
其實我都唔肯定係咪濕疹
但查左好多保濕cream都冇用
想問死海鹽用係眼附近有冇人試過?
淨係內眼角附近有紅腫痕甩皮
睇醫生查類固醇好左一陣
一停藥就翻發
其實我都唔肯定係咪濕疹
但查左好多保濕cream都冇用
想問死海鹽用係眼附近有冇人試過?

試過 我點啲水 用棉花棒hi下佢地 隔一陣再點 好似幾好 我無keep住整眼 諗住今晚開始keep番
其實係咪一定要 溫水

今日買問個sales 佢話噴霧就蒸餾水 因為會保存一斷時間
如果屋企用 水喉水都ok 因為用完就倒

我係用水喉水 都好番好多
近排天氣熱 好易出一粒粒 有少少似瘡 夜晚就好痕
手腳都有 唔知係咪濕疹
近排天氣熱 好易出一粒粒 有少少似瘡 夜晚就好痕
手腳都有 唔知係咪濕疹

me2 成隻手同身都有勁多粒粒 瘡形濕疹
好撚痕 keep住 loop
出水>結焦>甩焦>出水
嘴唇慢性濕疹試用DAY2

今日落一匙鹽150-200ML水

一野撻落去好痕 不過真係唔算太痛(可能因為我甩皮多冇乜傷口)

我諗有嚴重傷口既朋友盡量等傷口好返D先好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞