[死海鹽]濕疹輕鬆斷尾

724 回覆
145 Like 7 Dislike

有冇朋友係呢間買過死海泥product?? 我純粹想去印
不過睇完個post覺得d泥好似幾有效同有益

呢間我上星期買左鹽,用左5日左右,用完舒服左好多,呢2日轉天氣都冇痕過
31號前會再去買定多少少鹽,泥同cream,因為31號佢地個優惠就做完

原來有優惠 我今個禮拜都去睇睇先
巴打
我都有濕疹
但係都埋曬口 間唔中R痕會損返
d死海鹽可以點用法?

呢個易搞,用死海鹽開水,用棉花洗濕疹位
作用係消炎同補充礦物質仲有止痕,就算你埋哂口都照繼續用,比礦物質去另傷口癒合得好d

用大約1個月左右應該會有改善,最好嘅結果係濕疹位平返哂,淨返印

開水有無話咩比例?
洗唔洗暖水開
巴打
我都有濕疹
d死海鹽可以點用法?

作用係消炎同補充礦物質仲有止痕,就算你埋哂口都照繼續用,比礦物質去另傷口癒合得好d

用大約1個月左右應該會有改善,最好嘅結果係濕疹位平返哂,淨返印

開水有無話咩比例?
洗唔洗暖水開

前面有巴打話如果用熱or暖水會那上加辣
背脊暗瘡用唔用得
個店員都話多左好多絲打巴打都去買
岩岩上去買完,個店員講
希望個個濕疹都可以斷尾啦
話說啱啱去睇左轉醫生 我係咪應該食晒啲菜藥搽晒啲藥膏 睇情況再浸死海鹽?
醫生話我可能係因為天氣所引致
我想問下一日可以用幾多次?
我老媽子都有濕疹
mark定先 放工研究
同埋有無好既中西醫
同埋用紫膏的話 係要每日瘋狂搽 基本上一小時搽1次

如果嫌佢啲涼涼地唔夠涼 可以放落雪櫃雪涼再搽 爽撚到爽

隻紫膏邊度有得買

呢間我上星期買左鹽,用左5日左右,用完舒服左好多,呢2日轉天氣都冇痕過
31號前會再去買定多少少鹽,泥同cream,因為31號佢地個優惠就做完

原來有優惠 我今個禮拜都去睇睇先

尋日去依間買咗一盒細鹽,$63!!

本身有啲汗癬,同有少少暗瘡!個女sales教我用1:10開水(蒸餾水)用嚟拍吓塊面同患處!

用咗一日,汗癬已經無痕!同埋塊面無咁油
呢個post真係造福左唔少巴打
摩西唔係分紅海咩未聽過佢有分到死海

巴打你啱呀,我自
係舊登開個時我都留意到錯左,開過黎唔記得改,多謝巴打提醒
我係早幾日留言話頭幾日用死海鹽乸到暈 用到第5日又紅腫好想死果位巴打

應該用到第十日喇今日 終於有好明顯退印 同冇咁痕
係我呢兩三個月黎最好嘅日子 好感動

記得繼續用呀,斬草除根
買左舊死海鹽既番梘
用黎洗臉
洗左幾次 塊臉好紅
唔敢再用
買左舊死海鹽既番梘
用黎洗臉
洗左幾次 塊臉好紅
唔敢再用

敏感用死海鹽發紅正常架喎,你睇返樓上d巴打分享,正常繼續用多幾日會慢慢退
建議你問下你買個間嘅人睇佢點答你
好番但一轉天氣又番發
之前係高登見過你推介
之後買黎試
唔知係咪用錯方法定係我係牛皮癬嘅關係
敷上去一d都唔拿 無乜感覺
係咪對我黎講無效?

講黎聽下你用左幾次同分量係點?

水就大約4杯 就架半杯鹽
一個杯大約係餐廳凍檸茶個d杯
同埋我用膠盆

唔一定拿架,唔係用拿唔拿去衡量work唔work
巴打水同鹽既比例係幾多
敷係剃左鬚既地方好撚痛

係,d女人想皮膚好d都會敷死海泥
巴打
我都有濕疹
d死海鹽可以點用法?

開水有無話咩比例?
洗唔洗暖水開

比例我post有講
暖水開d鹽易d溶,但暖水浸真係會拿d
攤凍d水先浸囉一係,黎緊都夏天啦
巴打
我都有濕疹
d死海鹽可以點用法?

開水有無話咩比例?
洗唔洗暖水開

比例我post有講
暖水開d鹽易d溶,但暖水浸真係會拿d
攤凍d水先浸囉一係,黎緊都夏天啦

用棉花點完仲有好多剩 可唔可以留低繼續用定係倒咗去?
跪拜虎盡金來巴打
感謝你拯救眾生
塊面成日轉天氣都敏感都可以?
好怕會拿到塊面紅腫哂 出唔到街
呢排又翻發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞