突發!國難五金由即日起無限期停工!

1556 回覆
2316 Like 143 Dislike
哇我屌佢老味
On9 有幾唔話得 今日要出黎已經係香港人正常做嘅事啦 你會唔會proud of 自己會去廁所 會食飯?
你繼續包容佢地啦 睇唔到原諒個位係邊
我專登up左張相過嚟 bin大家屍
戇撚鳩白撚痴冇話唔比你慶祝 但係睇場合啦屌你老母
道歉啊屌你
我真係諗唔到點開心得落…
啱啦 入臭格坐返48先
屌撚晒佢哋
手足 。《文選.王襃.四子講德論》:「百姓征彸,無所措其手足。」《三國演義.第三○回》:「袁紹收得烏巢敗殘軍馬歸寨,見淳于瓊耳鼻皆無,手足盡落。」語本唐.李華〈弔古戰場文〉:「誰無兄弟?如手如足。」比喻同胞兄弟。《三國演義.第一五回》:「古人云:『兄弟如手足,妻子如衣服。』」《紅樓夢.第六○回》:「他們是手足,都是一樣的主子,那裡有你小看他的!」黨羽、爪牙。元.楊訥《西游記.第三齣》:「不爭你一時氣死,誰報你父母的冤仇,則就今日與你收拾盤纏,便索登程。只是一件,那廝在彼處十八年,廣有手足。」

Sorry我唔覺得呢d人係手足
但係佢咁樣係懲罰緊前線而唔係呢幾個on9,可唔可以對準目標?
作為前線會點諗,點解人地切蛋糕而我係前線食子彈,但係被罰係我?咁樣對件事有幫助咩
成班都唔知搏乜 隔離死左人仲要睇你切蛋糕
d平行時空港豬都係好撚嘔心
我個人覺得 有時候歡樂抗爭係有用
太空館嗰日咁 玩完大家士氣高咗好多 都可以令大家有勇氣打落去
夏慤慶下生 都叫為自己/手足留低啲美好回憶
針住唔比慶生其實唔係好啱 始終抗爭之餘生活都係要過
但係係太子呢啲咁有心結嘅地方真係好錯

同埋事主本身都幾無辜 最抵屌係佢啲朋友
講真 嗰一刻啲人拎晒野出嚟 唔通真係反面一野掃個蛋糕落地下咩
所以屌事主個friend會好過屌事主啦
最好死撚左佢啦屌 社會垃圾唔死都冇用
其實可以講好啲
不過明佢咁嬲既
https://streamable.com/vmfu4
由頭到尾
唔係屈佢地
幾歡樂

唔撚割, 但一定要出黎道歉
嘩屌,好撚弱智
又將食TG撚狗擺上網搏like
真係唔屌唔鬆化
之後黑警次次都搵人扮慶祝生日就攪掂
唔洗諗同咁複雜,理念唔同,唔撚做,老憑要支持?國難支持既係真抗爭者,而家比人感覺似係買gear出去cosplay打卡多做咩仲要蝕賣比你班on9。
對唔對得住死左/被自殺個2百幾人
洗撚幫佢加密咩

地點唔講
前一個鐘先有便衣拉人
後半個鐘就班狗出去清場
明明就book咗場去狗屋後面嘅洒吧
你個臭閪就喺度唱生日歌
有食過tg唔會講得出呢d野
係有用 但係點都唔係呢個場合呀大佬
你係個有祭壇既地方做啲完撚全相反既野呀
仲要ig post哂野又話要去太子食tear gas 我諗唔到佢除左係想做attention seeker之外仲有乜野幫到場運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞