英倫扮工室(28)支援革命 人人有責

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
英國有無類似香港limited registration既制度
俾人唔使考試 / 實習,留響大學/政府醫院做?
介唔介意講下你做邊行做啲咩
呢排d大行同consultancy周圍做brexit briefing. 有冇咩insight?
never trust consultancy reports
Not about that
Those reports are written by people who don’t have real client work, all smart people would have been on client projects not writing random reports
好串
兩個星期打咗五次邊爐
呢隻還可以接受
呢間完全冇期望咁入去食 結果又唔算太差(倫敦)
日本野只係食過sticknsushi同eat tokyo. Sticknsushi貴得黎元氣級數...
Eat Tokyo 食過幾次快餐lunch
琴日俾你二樓啲同事黑我面
中東圓頭頭巾肥妹搶單
邊個brand 🤔 其實我做concession ,我個個月爆數最少30%
8月最痴線,大量中東人黎買野,兩個禮拜唔洗爆target,之後開始俾咁D 單人,幫左幾個同事爆數,自己都照爆target 5成以上

最搞笑係果陣個經理同我講我個target 果陣,我同佢講only? Thank you! 佢問我咩意思,我話I guess I’m gonna reach it today or tomorrow 佢O撚左
上個月最後果日,個同事差少少到target,果日已經俾左幾張單佢,佢搞掂張單就得,我同佢講sell it,但個客唔撚買,有個仆街同佢講it’s over. Times up 我: it should be enough for you. 佢話3 我話2 only don’t be greedy bitch

佢都以41鎊之微hit 到target. 另一個同事就多過target 1鎊
下次試下先
中間細牌子 valstar slowear 個堆 本來同個義大利仔傾緊 條八婆出嚟 一見到我就大叫 hey you are coming back (早兩日去過)
我知買一件褸算乞兒 問佢攞個衣架 佢就即刻木口木面
BTW 好似好多香港人響道做嘢?
t2 轉ilr 又要meet 另一個人工要求 好似係
Hey you are back 呢句好正常,個個sales 都會咁做

你可以同個意粉講多兩句,一係等佢知難而退,一係就問意粉拎卡片第日再黎

個中東妹on9,我閪面同屌客都係等佢地走左/係stockroom 先做當住客面一定笑,香港人就未屌過

唔少囉
人工肉
Stick and sushi
主要係太多有錢人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞