英倫扮工室(28)支援革命 人人有責

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
張sofa
張sofa坐得耐好快柒
腳歪 又難開
床都係

砌 真係完全無難度
大家好
第一次來呢個post
諗緊過去英國搵 medical research 相關既工
佢地通常係點搵工的?Headhunt 公司?
定係有 d 類似 jobsdb 既搵工網站?
喺英國做緊嘢你哋
想問下非技術性行業點apply tier2 visa
最近才開始看去英國做嘢的資料,其實想問下用tier 5搵工,即使有英國ma,係咪都好難做得翻自己讀個行?
兩樣都有
如果要快又有phd 直接搵postdoc 不過工資
gov.uk自己睇吓
行行都唔同 好難答
以前香港買過 一二年貨仔
我想可以有錢到投Tories
其實香港搞到咁都係保守黨一手造成...
香港根本就係保守黨下既實驗品
如果Tories 有心幫香港嘅話,個濕鳩中英聯合聲明就唔會搞到咁

所有既孽都係保守黨製造出嚟點解仲要信佢地
覺得英國高稅嘅大可以返香港
唔鐘意英國既請返香港

覺得俾人歧視/啲稅唔知去晒邊/NHS垃圾
可以同我返香港

口裡說不,身體卻很誠實
雞巴決定咗投邊個
最好少啲人鐘意用匯率去計番人工
係咪當年兌16就搵得多過而家
爭啲以為佢係英國洗港紙
Lib Dems / Green / Labour

睇睇個 manifesto 先
不過2010個 Lib Dems + Conservative coalition 真係令我對 Lib Dems 好反感
Labour 而家又兩邊都唔想得罪(Brexit),兩頭唔到岸
我只係希望 Brexit Party 可以搞 Tories
跟住 Hung Parliament
覺得英國高稅嘅去Dubai 啦
奶共人工最高
London at best in the 60s, 70s...
https://www.youtube.com/watch?v=I-872vq43ts
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞