英倫扮工室(28)支援革命 人人有責

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
上面個case
除非年薪超過~£150000 好似係
我本身有BC 唔洗搞visa
最緊要有位又肯請我
有bc就唔洗煩啦
隨時過去慢慢搵工都得
家底唔厚要make sure有份工先去 同埋間公司好好想留低
同埋過到去就會plan 生小朋友,真心唔敢裸辭走
除咗london 其它地方生活指數平香港好多
原來不論公司幾肯出錢
都有度縮撚
Relocation既洗費由公司出應該係common practise..
大部份有
唔係100%
10k pound is enough or not
咁多
只係計visa application 相關既洗費大約25000 HKD. 計埋priority.
Sainsbury £1即入貨
IT 咩field? Is it on the shortage list? There are lots of companies willing to sponsor T2 for software engineers.
BI analyst
Handling data with sql sas python
Building dashboard with Qlik PowerBI
我公司英國有office, 所以想等佢地有位先過黎
office 響 Oxford Circus, 唔知真係有位過黎既時候住邊區好 睇 best place to live in London 第一去到 Richmond upon Thames 好似好遠咁
Wimbledon
下年都準備過去喇
係香港做左四年保險相關既工 希望過到去都搵到差唔多
另外想問問宜家innovator visa是咪好難搞 煩過以前好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞