英倫扮工室(28)支援革命 人人有責

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
搵landlord 睇樓 有咩注意? 同埋即場簽contract 比deposit 定點?
好多都要check完你一輪先會講租唔租比你 最好show到你有saving同有工開
未有uk bank account (無UK address 開 account) 點 prove savings?
一早應該啦...
開個virtual bank先 財經台有教學
如果揾到個landlord唔care 就唔使煩
送哂班官 政協 保皇黨二代返大灣區 共享榮耀啊

大家發下夢好啦
又或者有premier的話 直接開個hsbc uk account
英國比租同deposit 會唔會現兜兜 定係全部銀行過數有record好D?

一定要premier先開得? 好似話總知比錢 (千幾蚊) 就會同你搞 唔理你咩account type?
我未見過有人會有咁多現金 我拎張50鎊去tesco使 個cashier都好似驗屍咁驗

係 唔理你咩grade比錢都可以搞到
thx 我frd 想問咁多係因為佢聽過有人一開始比deposit 同租都係現金 好似唔係好穩陣 精間佢話你無比真係口同鼻拗
如果有ilr 支共一定發撚左顛咁屌
但係我好撚想見到
我諗住
充公啲高官財產
踢佢地啲親屬出境
同埋DQ 學位果類ja...
你慌唔會有d咩19計分制 搞到得d高學歷高收入個d拎到咩
港藉非警察親屬即滿分!
你叫囉緊t2果D人情何以堪
除非佢naturalization 加條件 好似t2轉ilr咁人工要到一個水平
救到香港人我都無咩所謂既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞