英倫扮工室(28)支援革命 人人有責

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
垃圾文尼今個星期冇captain佢就拎15分
簡左Vardy
英國美國加拿大都攻擊緊中國
但啲tweets無人推
Rt + like + reply

Twitter組24小時keep住更新
幫手retweet
㩒入👉https://t.me/TwitterHelpBot
然後打/task2 攞任務
UK tax bracket 最高唔係45% 咩
100k-125k之間 有部份錢要比60%. 因為扣左personal allowance
扣personal allowance 一樣野
marginal tax rate 呢一樣野...
如果唔供pension直接拎cash,你£100 income 交左 £20 income tax實際收得£80

如果拎£100供pension,55歲先拎返,打底有£25係tax free,淨返£75扣埋20% income tax變相只係交£15 income tax.

如果你income tax 交梗40% - 60%會省仲多,加上你退休之後每年都都有tax free allowance,實際交幾多tax睇你個年withdraw左幾多pension

香港mpf係咁俾人插係問題每年收你1-2% management charge 食窮你,但係英國好多company scheme都係收梗1%樓下
UK tax bracket 最高唔係45% 咩
100k-125k之間 有部份錢要比60%. 因為扣左personal allowance
扣personal allowance 一樣野
marginal tax rate 一樣野...
謝謝解說
咁如果未必係英國退休呢?
英倫扮工室(28)支援革命 人人有責
https://lih.kg/mztvuFX
#771 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
【突發】 英國JJ, 英國就快大選,你可能有say
https://lih.kg/1772599
hi
Bye
10.3
最簡單到55歲先返黎拎錢,退休年齡前transfer d 錢要睇下你去邊個國家
唔該師兄我本來想問同樣嘅嘢 但竟然俾我搵到呢個post
買定大細啦喂 聽日到底會開咩
Tory > lib dem > labour
Lib dem會多過labour?
如果仲有咁多人投Tory/Labour 真係英豬
lib dem 成日講左就唔算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞