英倫扮工室(28)支援革命 人人有責

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
冇靚女得阿叔
greenking
T2 果30k 係稅前定後?
幾時都係稅前 稅後係睇下自己幾窮個陣先計
但跌左入

Table 5 - Further lower-skilled occupations which are ineligible for Sponsorship in Tier 2 (General) and Tier 2 (Intra-Company Transfer) applications
想轉去T2,但唔ineligible即使人工爆曬 我11個月糧都30k,仲未計bonus
Yes
個brand 有sponsorship 但除非內部調職,但無啦啦調我把撚咩
mothercare執笠,一定係Brexit 既錯
冇T2 冇撚用啦
無PhD 呀
MBBS就有一個
不過唔想過去再考試
其實你最終係想移民定係做research 定點
英國med license好易pass 一年又可以考四次 又易攞t2
係罪大做左四年幾都無30k
英國med license好易pass

我問親 d 朋友都唔係咁講
只係個個都唔想再做廉價勞工再實習姐
英國分兩種 training post同non training post
前者有機會升 後者得個做字
除非你升到乾收銀級 錢其實一定比香港少好多 不過相對工作時間又短好多
pass rate 高過CFA level 3
美國仲高 9成幾pass 你又去試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞