海派甜心 見證住當年既台灣風

942 回覆
203 Like 11 Dislike
有冇人鍾意睇鬥魚

有呀屌你
有2 個場面特別記得
1. 3 兄弟結拜
2. 女主角被人女女女咗
當年因為海派開始追羅志祥追左幾年
好年少無知年年上貢入歌迷會
幾年前冇再追好後悔有果一段日子 應該呢度有好多前sfc既朋友

屌依家諗返起簡直係人生黑歷史
嗰幾年好似比人落左降頭咁瘋狂迷戀佢
依家都好撚憎佢 一諗到佢都覺得好噁心
未見過明星好似佢咁閪咁假

完全同意 啲歌又愈黎愈韓,又講乜鳩不要分那麼細
即刻unfollow 佢所有野

d歌越嚟越韓就真係唔鐘意
不過不用分那麼細嗰單真心覺得冇乜野

屌走啦你

成日下下將d嘢政治化好撚on9

我唔係認同佢呢句說話, 但係因為呢句而突然憎佢真係搵嘢嚟講

屌走啦你
搵埋藉口合理化條撚屌
講依啲奶支那鞋底知唔知醜呀你地
連台灣人依家都成日笑鳩佢大陸仔呀
海派我就係因為見到男主角係佢所以到宜家都未睇
冇記錯當初楊丞林有成幾套戲連住播
仲有偷心大聖ps男,下一站幸福,命中註定我愛你
呢d都好正

首我的快樂 到依加重聽緊

睇見個post好懷念

有冇人睇過薰衣草
命中註定我愛你個排先痴喎

果陣無線朝早播睇左幾集覺得好好睇
跟住上網追晒佢 好睇到呀 雖然劇情幾老土
啲歌又好聽

女主角正嘛
利申同你一樣,2008年暑假
幾年前冇再追好後悔有果一段日子 應該呢度有好多前sfc既朋友

屌走啦你

佢就真係揾野黎講喇
訪問佢嗰時係佢自己懶醒奶共話自己係中國人
嗰時好似仲要係撞正一啲政治事件(我唔太記得)
咁樣咪爆囉
好心佢奶共佢係中國人係佢事,係唔好拖晒全部人落水話大家都係中國人囉
好撚嘔心
呀醬奶共呀又係政治化呀
一講政治化個個唔使有尊嚴有原則嫁啦
大撚晒既喂
有無人同我一樣鐘意王子變青蛙

明道 陳喬恩

183club
唔明點解以前會覺得佢地靚仔

咁多年都係分唔到明道同阮經天

阮經天靚仔好多

陳喬恩之前去大陸拍鬼吹燈好大波
阮經天暑假拍鬼吹燈2做男主角

笑傲江湖翟建華超靚仔

仆街沖
教主
同期嘅下一站幸福完爆海派甜心

呢樣真

下一站幸福應該係台劇中嘅求婚大作戰級別嘅神作

雖然我好鍾意下一站幸福,但我諗惡作劇之吻係台劇地位最高

本土最高收視唔係命中註定同下一站幸福咩???
惡作劇之吻係食頭一浸水

最高係命中啦,惡作劇收皮啦
台灣我淨係鍾意陳喬恩 我都唔知點解

轉角 終劇
惡魔在身邊
惡作劇之吻嗰期開始睇
林依晨好正

林依晨
我可能不會愛你靚到

以前唔鍾意林依晨
但我可能不會愛你個陣開始覺得佢超正

蘭陵王

以前幾鍾意林依晨
但自從有個friend話佢個樣有d似梁思浩,之後每次見到佢d相/廣告都諗起梁思浩

冇人講林依晨嘅

冇咩人講喬恩就真,人地明明破兩次台灣偶劇收視紀錄,而家仲係紀錄保持者

由個陣開始流意陳喬恩,到後期既命中注定簡直係迷到痴左線咁濟

當年惡作劇之吻真係台劇嘅頂峰 佢地紅到出國外
林依晨=袁湘琴 鄭元暢=江直樹

命中上埋華爾街日報
台妹黎講卓文萱真係一流

幾好
仲記得個時飛輪海係葵芳搞個握手會
朝早6點起身等咗12個鐘
諗返起好青春好熱血
而家都冇後悔中意過佢地
依然覺得佢地d歌好好聽

愛到,越來越愛,最佳聽眾,愛的王道仲聽梗

夏雪同為你存在先最正
有冇人睇過薰衣草

記憶是陣陣花香,我們說好誰都不能忘
記得有睇過,但內容真係唔記得啦咁撚多年
有冇人鍾意睇鬥魚

有呀屌你
有2 個場面特別記得
1. 3 兄弟結拜
2. 女主角被人女女女咗

小燕子
單子真係好撚型

屌走啦你

佢就真係揾野黎講喇
訪問佢嗰時係佢自己懶醒奶共話自己係中國人
嗰時好似仲要係撞正一啲政治事件(我唔太記得)
咁樣咪爆囉
好心佢奶共佢係中國人係佢事,係唔好拖晒全部人落水話大家都係中國人囉
好撚嘔心

佢當日講呢句係講在場嗰幾個演員, 頂多咪佢自己奶共認自己係支那人, 撚有拖晒全部人落水咩? 佢自己奶共關我地撚事咩

Me
183club 七朵花
絕對童年回憶
果時tvb播 一路睇一路覺得點解台劇會咁好睇

記得當年好鐘意聽個首好愛他好想她

好愛他好想她,我只想要
而家仲聽緊

好愛他好想她 再這樣下去 我只會更牽掛

好有畫面呀屌
記得細細過睇臨尾個幾集喊得好犀利
然後又記得個結局係葉天瑜扮失憶

呀醬奶共呀又係政治化呀
大撚晒既喂

從來都唔係因為佢奶共而開始由鍾意佢到憎佢, 純粹係佢性格變得乞人憎咗
海派甜心未算好後期
不過真係最多人睇既高峰
不過要講最勁都係命中注定我愛你,收視突破天際 勁多人睇
而帶我入坑既係惡吻
之後惡魔在身邊 mvp情人 王子變青蛙
基本上丞琳同依晨做主角既都睇晒
如 我的秘密花園 東方珠麗葉 換換愛 等等
見證住台劇既高峰
除上以上好睇既仲有 放羊的星星 微笑pasta 下一站幸福 鬥魚 敗犬 5566既格鬥天王都幾好
我可能不會愛你後 台劇開始變弱,不過仲有陳庭妮 由王子愛上二公主開始睇佢
佢既真愛找麻煩 同 真愛黑白配我都覺得ok
真愛找麻煩仲有郭雪芙 成70幾集 不過真係幾正
之後剩係睇過就是要你愛上我,不過已經好一般
已經由2008左右開始轉睇韓劇

命中先係台劇最高峰
呀醬奶共呀又係政治化呀
大撚晒既喂

從來都唔係因為佢奶共而開始由鍾意佢到憎佢, 純粹係佢性格變得乞人憎咗

最慘係好似王菀之嗰d話討厭政治唔發表意見都要俾班on9仔屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞