海派甜心 見證住當年既台灣風

942 回覆
203 Like 11 Dislike
海派的天空讓你盡情揮霍

有聲 好好聽呢套啲歌都

愛不單行, 生理時鐘, 愛瘋頭, 雨愛, 匿名的好友, 青春鬥, In Your Eyes

不能握的手 從此匿名的朋友
你沒有遲到 是我遲到了
八卦吓呢度有幾多巴打曾經係佢fans?

由潮男開始追追左成6 7年
2014年之前嘅SFC幾乎屆屆都有join
接機送機演唱會簽唱去得就去 一次專輯起碼買幾版幫佢衝銷量
自從比比公單野之後開始醒覺 睇清楚原來佢係一個咁撚假嘅人
依家見到條撚樣一次就屌柒佢一次
放長雙眼睇佢幾時收皮連大陸market都冇埋

以前佢做tv三賤客就有留意
真係睇住佢由廢柴一步一步紅起上嚟
但都愈嚟愈睇清楚個人
好多野都好官腔同假

不過到依家都幾欣賞佢對屋企人幾好
即使可能有部份係假
但係佢唱住力量喊嗰下應該唔假得去邊

可笑嘅係佢依家去到大陸都係做番10幾年前未紅嗰陣做嘅嘢
上綜藝節目扮小丑
海派的天空讓你盡情揮霍

有聲 好好聽呢套啲歌都

愛不單行, 生理時鐘, 愛瘋頭, 雨愛, 匿名的好友, 青春鬥, In Your Eyes

不能握的手 從此匿名的朋友

羅生門同雨愛呢兩隻碟因為套劇變得好好j
果時專登入落手機聽
痞子英雄
有無人睇

嘩 呢個超級後期 但都係正
台妹黎講卓文萱真係一流

翻滾吧,蛋炒飯
想當年勁多女同學追終極一班

好好睇呀
Ko 榜

我的愛只能夠
讓你一個人獨自擁有

夠愛 知音人
終極三國係最好睇既終極 冇之一

三國我真係睇到喊
兄弟情
痞子英雄一定排第一
真係好好睇
仲有陳意涵

張鈞甯都好正
仔仔好靚仔

張鈞甯真係好正

張鈞甯好有氣質
發現好多女都係因為人地有條周小姐之後開始討厭人
人地拍拖屌女關你撚事咩 唔係以為佢有朝一日會溝你下話
自己一開始就過份ff 然後話人地變

係因為佢之前話佢媽媽唔鐘意啲又食煙又紋身女人
點知佢條女又食煙又紋身 仲要係大陸妹
鬥魚先好睇⋯

咪襯囉兩個一齊瘋狂chur煙紋身
中國人羅志祥而家真係狗也不屌
我好鍾意吳慷仁,又靚仔又識做戲又有性格
除左神級日劇,其實我仲鍾意睇台劇架
十六個夏天,華劇我的寶貝四千金,真愛趁現在,花是愛都有睇,台劇可以睇得唔用腦之餘演員又ok ,屌打TVB

吳慷仁 上年拎到金鐘影帝都好登佢開心
真係佢做戲真係幾好睇

真係好感動,而且佢接好多獨立電影,新戲白蟻做跨性仲全裸打飛機
最欣賞好多台灣演員少少出名都去搵人仔,但佢一心一意貢獻台灣影視業
另一個以前唔鍾意但估唔到咁關心時事既炎亞倫,而家都好欣賞佢,FB 好好睇
空幹王真係好撚假
成撚日都掛住老母係口唇邊

由潮男開始至鐘意佢 睇番樓上啲留言
原來有人同我一樣 都係唔知鐘意佢啲乜
成件事好似比鬼迷咁款
見到人地韓星開始紅
佢就係娛百出口術
話台灣仲有好多藝人值得人注意
12年開始就無再follow佢
但無再追過任何藝人
由不用分那麼細開始 就真係黑9我憎

其實唔係因為轉追其他韓星 而討厭佢囉
而係佢真係已經唔值得人鐘意至離棄佢

以前買落佢啲野 我都唔知可以擺係邊

利申 前豬迷 join過2年SFC ( 張孝全好撚靚仔)

諗起不用分得那麼細後有台仔用鎚扑碎D 碟仲放火燒

我都係果期開始鍾意, 不過冇入過SFC

以前佢做tv三賤客就有留意
真係睇住佢由廢柴一步一步紅起上嚟
但都愈嚟愈睇清楚個人
好多野都好官腔同假

不過到依家都幾欣賞佢對屋企人幾好
即使可能有部份係假
但係佢唱住力量喊嗰下應該唔假得去邊

可笑嘅係佢依家去到大陸都係做番10幾年前未紅嗰陣做嘅嘢
上綜藝節目扮小丑

當日最欣賞就係佢嘅堅持, 由小丑做到人氣偶像級天王, 佢每次唱力量都睇到好感動, 不過依家上左位之後已經變質咗好多

其實單嘢咁睇兩邊都好on9, 小豬自己瞞住件事仲鬧翻fans轉頭係on撚9, 但係班fans又係痴線連佢自己private account

其實單嘢咁睇兩邊都好on9, 小豬自己瞞住件事仲鬧翻fans轉頭係on撚9, 但係班fans又係痴線連佢自己private account都管埋又真係有d誇張
鬥魚先好睇⋯

于皓、 小燕子、 阿奇、單子😍 片頭片尾曲都好正😍 Lydia, 不公平
唔明點解係用海派甜心做代表
同期/同時段:
下一站,幸福
桃花小妹
海派甜心
同期三套入面個人覺得海派甜心最麻麻, 係都用 下一站幸福 做代表啦
其實我唔太明點解當年佢經理人咁保隻中國豬
你係經理人你會唔會用哂全部家產去保而家個唯唯上位啊?究竟發生咩事?
同期/同時段:
下一站,幸福
桃花小妹
海派甜心
同期三套入面個人覺得海派甜心最麻麻, 係都用 下一站幸福 做代表啦

桃花小妹好似渣過海派甜心喎
同期/同時段:
下一站,幸福
桃花小妹
海派甜心

Cyndi個套美樂加油鳩得黎又幾好笑
同期/同時段:
下一站,幸福
桃花小妹
海派甜心

睇cyndi 就最記得微笑pasta🐢🐢
同期/同時段:
下一站,幸福
桃花小妹
海派甜心

我都鍾意睇美樂加油多d, 鐘意賀軍翔唔鍾意汪大東
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞