海派甜心 見證住當年既台灣風

942 回覆
203 Like 11 Dislike
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係
某d位佢根本無辦法係live唱到

呢個真
諗起果陣最中意睇惡魔/惡吻
中意賀軍翔 鄭小綜
惡吻勁迷
之後就飛落海
而家都好中意小綜依晨
我諗
最後一套有影響力既台劇係
我可能不會愛你
海派甜心再前一年

而家真係冇偶像劇可言了

流星花園。惡作劇之吻。鬥牛要不要。王子變青蛙。

唉。其實大家都老了 早點訓啦 聽日番工

真心同意,其實高質過絕大部份以前啲大紅台劇,十零集內容夠緊密,無出埋啲無聊支線同搞笑劇情拖長黎做。

同意 翻睇左4 5次 每一次睇都有唔同領悟

邊度可以睇返我可能不會愛你?

youtube好似有呀 我2月先再翻睇左
第一套睇嘅台劇係薰衣草(應該冇人睇過
終極系列同王子變青蛙都而家仲睇緊
原聲帶都係
海派甜心都係

冇睇過薰衣草 但好鐘意聽花香
中意賀軍翔 鄭小綜
惡吻勁迷
之後就飛落海
而家都好中意小綜依晨

佢2個到底去左邊
中意賀軍翔 鄭小綜
惡吻勁迷
之後就飛落海
而家都好中意小綜依晨

佢2個到底去左邊

賀軍翔好似好早就唔知去左邊
下一站幸福個時佢已經消失左
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

搞笑 習慣就好 呢兩首真心唔錯
有冇人入坑終極系列?
一家同三國真係好好睇

利申 中學飛落海係我偶像
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

呢個真

其實佢一直都係食老本
不過有d遺憾係佢出出下日本單曲撞正釣魚台事件
識日文真心覺得幾勁
佢d日文歌都幾好聽(雖然聽得出修音修得幾勁 )
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

Avex同金牌大風果陣d歌都唔錯嘅, 不過佢唱歌好唔穩定就真, 有時上到好高音, 有時就破音
有無人細細個係睇開"TV三賤客 - TV搜查線",
於是先開始認識台灣綜藝?

"快!!!快!!!去!!!快!!!"

"哇勢!!!怎麼可能!!!"

"今天委託人要求我們單位,去....."

"大姊頭!!"

有,記得有一part係捉姦
小豬好似又係紅左之後同黑人反左面

佢應該同哂所有人反面

我諗得返partyboyz
仲有佢旗下藝人簡愷樂
同埋小霜
唔知結左婚未

Partyboyz 都散晒啦
衛斯理個啲都係同小鬼玩多
隻豬 結左婚啦,係佢自己唔公開認姐
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

愛不單行,不具名的悲傷
仲有d唔係主打既慢歌都幾正
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

呢個真

其實佢一直都係食老本
識日文真心覺得幾勁

有首Magic幾好聽, 同埋Bounce嘅原版比中文版好聽d
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

愛不單行,不具名的悲傷

自戀, 幾分, 第二順位, 為你寫首歌, 最後的風度呢d有拍MV, 但係冇乜非fans識
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

我不會唱歌都好正
仲有首防盜鎖 幾冷門但一直都好鍾意

我猜是我的錯 愛怎麼被偷走
那只是個感受 如果離開 是愛你最後的承諾
多年以後 偶而記得那瘋狂不成熟的我
不說穿了 不要結果
又諗番起追佢嗰幾年 曾經真係好鍾意過佢
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

呢個真

其實佢一直都係食老本
識日文真心覺得幾勁

有首Magic幾好聽, 同埋Bounce嘅原版比中文版好聽d

佢日文專輯同單曲
我覺得首首都好聽
可惜應該冇第二張了
有無人同我一樣鐘意王子變青蛙

Me
183club 七朵花
絕對童年回憶
果時tvb播 一路睇一路覺得點解台劇會咁好睇

惡作劇之吻先正
而家個套不知所謂

王子變青蛙劇本真係好神
明明一班唔太靚同後生既演員都可以令人咁著迷
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

愛不單行,不具名的悲傷

自戀, 幾分, 第二順位, 為你寫首歌, 最後的風度呢d有拍MV, 但係冇乜非fans識

而家係youtube聽緊幾分 夜深人靜好多回憶湧上黎
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

我不會唱歌都好正

不說穿了 不要結果

Speshow, 舞所不在, 潮男正傳同羅生門應該係佢最高汁嗰幾隻碟, 無論快慢歌都好正, 獨一無二同有我在都仲唔錯, 之後就已經
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

我不會唱歌都好正

不說穿了 不要結果

佢d專輯其實好行貨
次次都好似執藥咁
快歌3首,慢歌4首,中快板3首
不過有唔少冷門歌其實好好聽
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

愛不單行,不具名的悲傷

而家係youtube聽緊幾分 夜深人靜好多回憶湧上黎

尤其Show On Stage嗰個版本唱比羅媽媽聽係幾感動
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

我不會唱歌都好正

不說穿了 不要結果

佢d專輯其實好行貨
次次都好似執藥咁

其實好多偶像藝人都係咁

不過佢好多時都係d side track正過派台嗰d
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

我不會唱歌都好正

不說穿了 不要結果

Speshow, 舞所不在, 潮男正傳同羅生門應該係佢最高汁嗰幾隻碟, 無論快慢歌都好正, 獨一無二同有我在都仲唔錯, 之後就已經

之後個d主打快歌唔得
其他其實都唔錯
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

我不會唱歌都好正

不說穿了 不要結果

佢d專輯其實好行貨
次次都好似執藥咁

其實好多偶像藝人都係咁

不過佢好多時都係d side track正過派台嗰d

派台個d要洗腦呀嘛
Only You,愛投羅網...呢兩張專輯有d舞曲仲正
講開又講
其實羅志祥d歌係唔錯
不過佢d key太高
後期修得好西利
無論快慢歌都係

我不會唱歌都好正

不說穿了 不要結果

之後個d主打快歌唔得
其他其實都唔錯

獅子吼嗰隻碟真心唔識欣賞
之後隻真人秀叫好番少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞