海派甜心 見證住當年既台灣風

942 回覆
203 Like 11 Dislike
當年追哂林依晨所有台劇 依晨演嘅角色好易帶動觀眾情緒
2006年左右嘅台劇應該係最高峰
想當年勁多女同學追終極一班

勁好睇 炎亞綸
細個全家都有睇
暫時記得睇過
王子變青蛙、綠光森林、放羊的星星、微笑pasta、深情密碼、18禁不禁、黑糖瑪奇朵、命中注定我愛你、海派甜心、我可能不會愛你
放羊的星星好好睇
中國人羅志祥而家真係狗也不屌
我好鍾意吳慷仁,又靚仔又識做戲又有性格
除左神級日劇,其實我仲鍾意睇台劇架
十六個夏天,華劇我的寶貝四千金,真愛趁現在,花是愛都有睇,台劇可以睇得唔用腦之餘演員又ok ,屌打TVB
飛輪椅
王心凌
She
羊成琳
林依晨
佢地以前既劇差唔多追曬,但黑社會同lollipop 就真係唔岩口味。

睇天國的嫁衣識佢
佢唱個首片尾曲愛的天國而家都有loop
為什麼在我的眼睛 總有預感將要下雨

其實而家仲有無以前既台灣偶像劇?

而家啲台星冇以前咁hit
出名個啲已經去強國拍
前幾個月睇j2見到曾之喬同炎亞綸既戲

後菜鳥 個人覺得炎亞綸巔峰係愛上兩個我
其實精舞門,一支獨秀個期既羅志祥係幾值得追既,
一首我不會唱歌連我係仔都入坑
但去到第八隻碟開始(獅子吼??)跟韓風開始就已經放棄左佢,
之後證明完全無錯

我都淨係鍾意精舞門到有我在嗰期, 應該06-12年, 之後愛投羅網真心唔得

睇翻維基,獨一無二先係第八隻碟,
咁我係羅生門之後已經無再追佢

雖然話空幹王而家好鳩,但其實我到今日依然覺得"愛的主場秀"無論 mv 定歌都係咁正

+1 覺得舞同佢個眼鏡都正

去到有我在之後d歌同舞都唔掂
d舞編得好hea
黎黎去去都係個d動作
舞極限個期個粉紅頭核突到爆
之後愛投羅網染金毛同梳上去都係好柒
而家都係要變返12年個頭
仲有佢呢兩三年少返娛百
返親去就提成龍,周星馳,極限挑戰
冇左豬鬼,娛百都冇咁多好笑位了...

小鬼走左一集都無睇過
佢翻去仲講極限挑戰
狗 唔好比佢再係台灣發展

小鬼一走真係一集都冇再睇過
中國人羅志祥而家真係狗也不屌
我好鍾意吳慷仁,又靚仔又識做戲又有性格
除左神級日劇,其實我仲鍾意睇台劇架
十六個夏天,華劇我的寶貝四千金,真愛趁現在,花是愛都有睇,台劇可以睇得唔用腦之餘演員又ok ,屌打TVB

吳慷仁 上年拎到金鐘影帝都好登佢開心
真係佢做戲真係幾好睇
海派甜心 最愛聽劇入面d歌
愛不單行真係好正

呢首歌我聽左半年都仲係好寫意
入面既歌詞每一句都好寫緊自己咁
想當年勁多女同學追終極一班

好好睇呀
Ko 榜

我的愛只能夠
讓你一個人獨自擁有

夠愛 知音人
終極三國係最好睇既終極 冇之一
台灣風由聽歌開始
想當年she jay 歌正
之後王子變青蛙晚晚丁
再來黑澀會肉棒堂 一堆膠劇
18禁不禁又係正正子
最後一套台劇就係海派
發現好多女都係因為人地有條周小姐之後開始討厭人
人地拍拖屌女關你撚事咩 唔係以為佢有朝一日會溝你下話
自己一開始就過份ff 然後話人地變
睇完你地啲留言
發覺自己好撚老
當年追小豬係因為睇左tv三賤客

冇追過小豬,
當年撞正屋企裝左有線,
老母成撚日睇娛樂台,
我就陪住佢睇羅密歐
痞子英雄一定排第一
真係好好睇
仲有陳意涵

張鈞甯都好正
仔仔好靚仔

張鈞甯真係好正
海派甜心 最愛聽劇入面d歌
愛不單行真係好正

呢首歌我聽左半年都仲係好寫意
入面既歌詞每一句都好寫緊自己咁

毒撚悲歌
空幹王真係好撚假
成撚日都掛住老母係口唇邊

由潮男開始至鐘意佢 睇番樓上啲留言
原來有人同我一樣 都係唔知鐘意佢啲乜
成件事好似比鬼迷咁款
見到人地韓星開始紅
佢就係娛百出口術
話台灣仲有好多藝人值得人注意
12年開始就無再follow佢
但無再追過任何藝人
由不用分那麼細開始 就真係黑9我憎

其實唔係因為轉追其他韓星 而討厭佢囉
而係佢真係已經唔值得人鐘意至離棄佢

以前買落佢啲野 我都唔知可以擺係邊

利申 前豬迷 join過2年SFC ( 張孝全好撚靚仔)
其實精舞門,一支獨秀個期既羅志祥係幾值得追既,
一首我不會唱歌連我係仔都入坑
但去到第八隻碟開始(獅子吼??)跟韓風開始就已經放棄左佢,
之後證明完全無錯

我都淨係鍾意精舞門到有我在嗰期, 應該06-12年, 之後愛投羅網真心唔得

睇翻維基,獨一無二先係第八隻碟,
咁我係羅生門之後已經無再追佢

雖然話空幹王而家好鳩,但其實我到今日依然覺得"愛的主場秀"無論 mv 定歌都係咁正

+1 覺得舞同佢個眼鏡都正

去到有我在之後d歌同舞都唔掂
d舞編得好hea
黎黎去去都係個d動作
舞極限個期個粉紅頭核突到爆
之後愛投羅網染金毛同梳上去都係好柒
而家都係要變返12年個頭
仲有佢呢兩三年少返娛百
返親去就提成龍,周星馳,極限挑戰
冇左豬鬼,娛百都冇咁多好笑位了...

舞極限套舞幾好嘅, 不過個look唔得, 之後愛投羅網無論係首歌、套舞定係佢個look都唔掂
同埋娛百其實自從唔係淨係豬鬼之後已經冇咁好睇, 跟住加埋敖犬同威廉真心麻麻
我個陣就睇棒棒堂
仲有敗犬!
八卦吓呢度有幾多巴打曾經係佢fans?

主要問題唔係佢有女朋友
而係佢人品差心機重又成口大話
明明有食煙但咁多年黎都呃住班fans話冇食
係小號係咁講鹹濕野 咩雞雞也硬硬
間接證實左當年單裸聊係真 枉我仲信佢係無辜係人地屈佢
幫佢護航係咁同人解釋 依家諗番轉頭佢根本就係咁嘅人
仲有明明個小號係真 明明周小姐就係佢女朋友
比人爆左出黎咪似番個男人認左佢囉
點知佢調轉頭屈鳩班fans話個小號係佢地偽造出黎
又鬧佢地食屎又出律師信又盛
由始至終班fans都唔係介意佢有女朋友
而係佢人品真係好有問題 雙面人人前人後兩個樣
海派的天空讓你盡情揮霍

有聲 好好聽呢套啲歌都
海派的天空讓你盡情揮霍

有聲 好好聽呢套啲歌都

愛不單行, 生理時鐘, 愛瘋頭, 雨愛, 匿名的好友, 青春鬥, In Your Eyes

主要問題唔係佢有女朋友
而係佢人品差心機重又成口大話
明明有食煙但咁多年黎都呃住班fans話冇食
係小號係咁講鹹濕野 咩雞雞也硬硬
間接證實左當年單裸聊係真 枉我仲信佢係無辜係人地屈佢
幫佢護航係咁同人解釋 依家諗番轉頭佢根本就係咁嘅人
仲有明明個小號係真 明明周小姐就係佢女朋友
比人爆左出黎咪似番個男人認左佢囉
點知佢調轉頭屈鳩班fans話個小號係佢地偽造出黎
又鬧佢地食屎又出律師信又盛
由始至終班fans都唔係介意佢有女朋友
而係佢人品真係好有問題 雙面人人前人後兩個樣

呢單我係fans都唔係知
仲記得當年台風興盛時,班中有位韓風先鋒,成日recess係班房播韓仔mv,被人當怪胎同恥笑 結果半年後班台fans變曬泡菜粉 仲癲過果位韓風先鋒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞