海派甜心 見證住當年既台灣風

942 回覆
203 Like 11 Dislike

鍾意睇娛樂百分百多過佢拍嘅劇

Same 睇得出小鬼性格好好多

小鬼
不過自從覺得佢好g dragon後就冇追佢啲新聞lu

以前娛百真係好笑到癲 而家
小鬼係正好多囉

小鬼畫畫好靚

其實小鬼算係幾有諗法同性格既藝人
幾欣賞佢 似內向底但又風趣幽默可以咁活潑
主持突擊女藝人屋企好正
本身睇百分百覺得小豬好笑 但後來變左覺得小鬼好正

睇娛百覺得小鬼性格真係好正
人緣又好 好多黎宣傳嘅人都讚佢

笑起上黎酒粒仔
有無人同我一樣鐘意王子變青蛙

到依加仲記得呢套 唔知點解 個時套劇仲有個網可以玩
以前呢 就真係friend過打band既

老老實實 佢地反面似小豬問題多過小鬼
佢份人永遠遠要做上把,一定要有下把位捧起佢先開心
大佬 人地小鬼都唔差嫁,無理由要佢做死一世下把位呀嘛
之後就出黎話小鬼變左,又將啲問題推比第二個

羅志祥根本就唔抵得小鬼紅
中學都因為依套野迷過羅志祥,簽唱又去sfc又入左
依家諗返都覺自己on9,依家好撚憎佢

Btw 當年大家有蒲開國際後援會個forum既話我可能識你

當年睇娛百佢嘅故事係真係幾勵志嘅
走下坡嗰陣係娛百穩住個出鏡率
慢慢就去到09 10年嗰陣就巔峰
可惜獨一舞二之後開始狂抄韓仔
仲有sexcam同菜花單野
近排又有奶共單野先令佢越黎越乞人憎

佢個陣話自己幾紅都好都會識感恩
點之依家

佢紅完之後就有種虛榮感
一定要湊住班茄哩啡黎扮大佬 好似叫party boy
小鬼一紅少少佢已經容不下呢個人
所以佢紅完之後幾乎冇乜男性紅星級嘅朋友
連最初話好fd嘅周董同潘瑋柏就冇哂聯絡

周董當年仲寫埋歌比佢
點知佢依幾年黎就不斷放暗箭比周董

佢呢個人根本接受唔到人同佢平起平坐
佢要嘅只係想收小弟 而唔係同佢做朋友
當年小鬼陣頭發圍佢已經係娛百係咁暗串小鬼
又擺前輩款 d劇組上黎宣傳小鬼識得多人又葡萄小鬼話佢演藝方面識得多 但歌唱界一定唔及佢識得多
真係好冇氣度

想法一樣,呢段時期係我開始覺得佢非常討厭
歌唔好都算,但下下串鳩下真係好撚討厭
中學都因為依套野迷過羅志祥,簽唱又去sfc又入左
依家諗返都覺自己on9,依家好撚憎佢

Btw 當年大家有蒲開國際後援會個forum既話我可能識你

有蒲開 佢香港第一個演唱會 Show on stage 都係經後援會幫手買

所以條友真係抵佢既
題外話 真係不得不信 白龍王 當年講野好準
叫佢戒女色 話可以紅十年,真係岩岩好紅完十年因為周小姐直插落坡

所以條友真係抵佢既
叫佢戒女色 話可以紅十年,真係岩岩好紅完十年因為周小姐直插落坡

亞洲舞王喎,笑撚死人咩
搵條韓仔trainee都屌打佢
有冇人仲追緊小豬
以前好迷 覺得佢好靚仔
晚晚睇娛百
由羅生門追到有我在時期
大個越黎覺得佢好柒
嗰陣興終極系列

嗚拉巴哈

係陪我成長,到大個都重出
宜家"飛落海"啲人都無再出現,得返大東間唔中出場

所以條友真係抵佢既

亞洲舞王喎,笑撚死人咩

我諗起亞洲空幹王

所以條友真係抵佢既

亞洲舞王喎,笑撚死人咩

當年撞岩個勢
餓左好耐華語地區無呢類歌手,韓國個邊 Rain 個陣都只係出左無耐
只係講佢幾好命水,同城城當年紅既原因差唔多
但唔突破自己 就注定玩撚完
睇10次喊10次
海派已經算好後期啦
top3不分先後:
犀利人妻-點解冇人講呢套? 溫昇豪真係好賤 宥勝
敗犬女王-阮經天
我可能不會愛你-台劇嚟講唔老土

BTW 上面中撚完未?

你呢幾套點會係top3
老實講台灣既劇/綜藝好多都好撚膚淺好冇深度
岩哂啲腦殘睇
就算以前果啲都係
老實講台灣既劇/綜藝好多都好撚膚淺好冇深度
岩哂啲腦殘睇
就算以前果啲都係

好型呀你
應該係流星花園開左個頭,之後幾年慢慢開始吹台風。果陣啲yes卡勁多都係啲組合相,其次就係咩賀軍翔,鄭元暢呢啲。海派甜心算係尾段,之後就完。而家有啲名氣嘅都去左大陸搵食,再唔係就發展其他事業,好少仲留係台灣發展
海派已經算好後期啦
top3不分先後:
犀利人妻-點解冇人講呢套? 溫昇豪真係好賤 宥勝
敗犬女王-阮經天
我可能不會愛你-台劇嚟講唔老土

BTW 上面中撚完未?

你呢幾套點會係top3

齋講劇情 我可能不會愛你可能真係有top3
台劇成日d內心戲都要錄心裡os 又要加特效落去好鬼膠
冇記錯我可能不會愛你同下一站幸福係冇呢d野
剩係睇演員功力
之後仲有套16個夏天都幾好
當年係有線播轉角遇到愛先識佢
後尾追返海派 再追娛百
果時小鬼小豬蝴蝶真係好笑
btw
後尾覺得佢好撚假 成日搬個老母出黎
之後中國人果單野已經black list左
想當年勁多女同學追終極一班

好好睇呀
Ko 榜

我的愛只能夠
讓你一個人獨自擁有

我的靈和魂魄
不停守候在你心門口

我的傷和眼淚 化為烏有 為你而流
藏在無邊無際小小宇宙 愛你的我

我以前好鍾意睇

我穿梭金星木星水星火星土星追尋

夠愛呢首歌串起成個終極系列

終極系列真係
諗返中學因為海派甜心中意左羅志祥
個陣有佢嘅報導會剪低 買專輯排簽唱會
但個陣冇乜錢 冇睇過佢嘅演唱會同入sfc
呢幾年佢啲行為真係 依加諗返以前中意佢嘅少少黑歷史
但都算幾青春嘅回憶

btw當初因為睇羅志祥主持嘅娛百中意左五月天 轉眼就6年

五月天
天未亮
有冇人睇過鬥魚?
個陣睇已經覺得安以軒好撚正
海派加埋娛百完全令我勁迷羅志祥,
佢係我第一個追嘅星 我果陣仲係中四,但都有去sfc加每場既演唱會,加特登買埋佢以前出過啲碟啊,我記得為左佢真係試過冇食早午餐 仲記得佢句金句 堅持比努力可怕,覺得佢係好榜樣 真係捱出頭 但之後佢出d野真係好唔掂 咩愛投羅網,果陣仲係fans嘅我已經覺得好難聽

之後比比公比比婆真係好l嘔心,
再加埋我見到佢係微博reply某個fans 話咩周小姐係佢嘅人 佢會自己管(唔太記得個fans講左咩啦,但唔係鬧周),真係屌出聲 到不用分那麼細完全令我覺得佢on9

不過我又冇咩後悔,到而家都仲有個櫃係佢d野 但就真係唔會再追

btw 我個人覺得小鬼都好假,唔太中意佢,之前聽過話佢背後講人壞話,唔知真定假 同佢唱歌live真係好難聽
海派加埋娛百完全令我勁迷羅志祥,
佢係我第一個追嘅星 我果陣仲係中四,但都有去sfc加每場既演唱會,加特登買埋佢以前出過啲碟啊,我記得為左佢真係試過冇食早午餐 仲記得佢句金句 堅持比努力可怕,覺得佢係好榜樣 真係捱出頭 但之後佢出d野真係好唔掂 咩愛投羅網,果陣仲係fans嘅我已經覺得好難聽

之後比比公比比婆真係好l嘔心,
再加埋我見到佢係微博reply某個fans 話咩周小姐係佢嘅人 佢會自己管(唔太記得個fans講左咩啦,但唔係鬧周),真係屌出聲 到不用分那麼細完全令我覺得佢on9

不過我又冇咩後悔,到而家都仲有個櫃係佢d野 但就真係唔會再追

btw 我個人覺得小鬼都好假,唔太中意佢,之前聽過話佢背後講人壞話,唔知真定假 同佢唱歌live真係好難聽

有我在之後真係好on9
依加成日台灣d新聞都報佢同周小姐 真係好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞