海派甜心 見證住當年既台灣風

942 回覆
203 Like 11 Dislike
18 禁不禁同模範棒棒堂果期應該顛峰

冇錯
18禁不禁 好撚 好睇

好鐘意小新
我可能不會愛你算唔算最後一套經典既台劇
李大仁同程又青真係好正
海派已經算好後期啦
top3不分先後:
犀利人妻-點解冇人講呢套? 溫昇豪真係好賤 宥勝
敗犬女王-阮經天
我可能不會愛你-台劇嚟講唔老土

BTW 上面中撚完未?
李大仁同程又青真係好正

小資女孩嗰套好似都唔差
諗返中學因為海派甜心中意左羅志祥
個陣有佢嘅報導會剪低 買專輯排簽唱會
但個陣冇乜錢 冇睇過佢嘅演唱會同入sfc
呢幾年佢啲行為真係 依加諗返以前中意佢嘅少少黑歷史
但都算幾青春嘅回憶

btw當初因為睇羅志祥主持嘅娛百中意左五月天 轉眼就6年
其實飛輪海頭疼而家韓國頭差唔多
流星花園
轉角遇到愛
惡作劇之吻
終極系列
鬥牛要不要
籃球火
黑糖瑪奇朵
命中注定我愛你
海派甜心
偷心大聖PS男

台劇雖然好多啲劇情好大路 但係追看性真係高過韓劇好多 啲韓劇睇左一集就已經不了 台綜以前就比較喜歡康熙來了同天才衝衝衝

仲有ella同言承旭戈個 就想賴著你 好青春
之前睇完流星花園對仔仔幻想無極限
佢一出痞子英雄就開始追
點知追追下鍾意埋趙又廷
趙又廷今年有套大陸劇三生三世忍唔住睇曬
長髮look好奇怪 但越睇落去竟然越迷佢

痞子英雄又係好屈機 可惜d電影版搞柒哂個故事
李大仁同程又青真係好正

係我最後一套有追既台劇
果時瘋狂聽果炸歌
中學都因為依套野迷過羅志祥,簽唱又去sfc又入左
依家諗返都覺自己on9,依家好撚憎佢

Btw 當年大家有蒲開國際後援會個forum既話我可能識你
惡作劇之吻

想當年真係好鐘意呢套劇
好想成為直樹
每首配樂同主題曲都百聽不厭

https://www.youtube.com/watch?v=GXwRbqqD78A

https://www.youtube.com/watch?v=7Urwc4rdG28

終極一家

[/img]

雖然以前拍攝既畫質無宜家咁細緻咁靚
但起碼劇組有擺心機落去拍攝
特別好鐘意d角色設計 每個角色又有異能兵器 鬼龍鎞克、驚雷、麒麟手等等
個system起碼吸引到人睇
睇番宜家d劇集 淨係講三角戀
劇情設計又唔吸引 太過商業化

命中註定我愛你

https://www.youtube.com/watch?v=kCtAisFDWNU
首主題曲好懷念阿~~
https://www.youtube.com/watch?v=XGS1MRYJR2k

下一站幸福

當年d女同學
msn status 改哂做 "米修 米修"
番學又成日扮個細路講 "米修米修"扮可愛

https://www.youtube.com/watch?v=LsrXbkk5Vdw
呢首歌當年紅到痴線
「我愛他 ~~~ 轟轟烈烈最瘋狂」

果幾年年可以話係佢事業顛峰
自從光速屌西同扮gd之後霉到而家要扮女人搵食

當年睇娛百佢嘅故事係真係幾勵志嘅
走下坡嗰陣係娛百穩住個出鏡率
慢慢就去到09 10年嗰陣就巔峰
可惜獨一舞二之後開始狂抄韓仔
仲有sexcam同菜花單野
近排又有奶共單野先令佢越黎越乞人憎
李大仁同程又青真係好正

係我最後一套有追既台劇
果時瘋狂聽果炸歌

我想我可能 可能不會愛你
每次重睇都會有一個新既感覺
流星花園
轉角遇到愛
惡作劇之吻
終極系列
鬥牛要不要
籃球火
黑糖瑪奇朵
命中注定我愛你
海派甜心
偷心大聖PS男

台劇雖然好多啲劇情好大路 但係追看性真係高過韓劇好多 啲韓劇睇左一集就已經不了 台綜以前就比較喜歡康熙來了同天才衝衝衝

仲有ella同言承旭戈個 就想賴著你 好青春
之前睇完流星花園對仔仔幻想無極限
佢一出痞子英雄就開始追
點知追追下鍾意埋趙又廷
趙又廷今年有套大陸劇三生三世忍唔住睇曬
長髮look好奇怪 但越睇落去竟然越迷佢

痞子英雄又係好屈機 可惜d電影版搞柒哂個故事

係我中學未掂日本偵探劇前 第一部接觸嘅懸疑劇 仔仔戈種又頹又負碌嘅型 正到痺
樓主曲線自己後生?
f4, 王子變青蛙, 惡作劇之吻個陣已經係高峰
海派
樓主曲線自己後生?
f4, 飛輪海, 王子變青蛙, 惡作劇之吻個陣已經係高峰 如果同泡菜國文化入侵比
海派都開始後期喇 super junior個堆都出左黎
樓主曲線自己後生?
f4, 王子變青蛙, 惡作劇之吻個陣已經係高峰
海派

我90後
F4紅果陣未睇台劇
之後先接觸
惡吻都有睇
李大仁同程又青真係好正

係我最後一套有追既台劇
果時瘋狂聽果炸歌

我想我可能 可能不會愛你
每次重睇都會有一個新既感覺

程又青好鬼正

果幾年年可以話係佢事業顛峰
自從光速屌西同扮gd之後霉到而家要扮女人搵食

個陣佢都仲未串串貢
獨一無二之後個人開始好囂好黑人憎

當年睇娛百佢嘅故事係真係幾勵志嘅
走下坡嗰陣係娛百穩住個出鏡率
慢慢就去到09 10年嗰陣就巔峰
可惜獨一舞二之後開始狂抄韓仔
仲有sexcam同菜花單野
近排又有奶共單野先令佢越黎越乞人憎

佢個陣話自己幾紅都好都會識感恩
點之依家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞