海派甜心 見證住當年既台灣風

942 回覆
203 Like 11 Dislike
點解冇乜人講蕭亞軒,當年一出突然想起你,台港一齊爆紅

之後就聽SHE,佢地第一次嚟香港宣傳後有去機場送佢地返去。

再落就FIR+鬥魚

鬥魚2加左姓羅條撚樣之後已經膠化咗

Elva
其實羅同佢個首wow當時黎講幾正

今日聽翻覺得好正
其實台灣快歌有佢地自己style唔使跟韓國
點解死都要跟
其實我唔太明點解當年佢經理人咁保隻中國豬
你係經理人你會唔會用哂全部家產去保而家個唯唯上位啊?究竟發生咩事?

唔知有冇內幕
可能真係純粹因為情義而幫佢
隻支那豬執到啦有個咁好嘅經理人

係咪小霜

仲有佢個戴眼鏡肥堂兄?

諗起娛百 大頭

以前大頭好正

大頭超正 成日哈佢叫佢出黎
大頭~
記得有一次叫小鬼用大頭成個人跳馬 好型
佢又肯比佢地玩

好掛住以前d娛百
我記得youtube有條友專cut每集好笑位出黎
好記得有個hehe成日痴住小鬼,煩到仆街,好撚好笑
顛峰應該係終極一班 惡作劇之吻 花樣少年少女 個段時間
Btw有無人睇過張韶涵嘅愛殺17 好正

agger
3套都好鍾意
仲有轉角遇到愛
嗰陣興終極系列

嗚拉巴哈

呢個真係
個陣好鐘意唐禹哲

大東 唐禹哲
唔明點解係用海派甜心做代表
同期/同時段:
下一站,幸福
桃花小妹
海派甜心
同期三套入面個人覺得海派甜心最麻麻, 係都用 下一站幸福 做代表啦

桃花小妹好似渣過海派甜心喎

Cyndi個套美樂加油鳩得黎又幾好笑

睇cyndi 就最記得微笑pasta🐢🐢

呢套正呀, 話時話張棟樑去咗邊?

張棟樑以前一年一劇
雖然啲劇麻麻
但而家歌又無劇又無

當你孤單你會想汽水

北極星的眼淚

睇返佢fb好似一直留係馬來西亞

好想再聽佢啲歌
以前啲歌全部識唱 而家仲聽緊

我愛了重傷 已不再對愛渴望
有無人有睇mvp情人

我難過的是 放棄你 放棄愛
星光大道都好睇啦
總有d唱歌好少少
同埋d評審真係講到精粹
流星花園
轉角遇到愛
惡作劇之吻
終極系列
鬥牛要不要
籃球火
黑糖瑪奇朵
命中注定我愛你
海派甜心
偷心大聖PS男

台劇雖然好多啲劇情好大路 但係追看性真係高過韓劇好多 啲韓劇睇左一集就已經不了 台綜以前就比較喜歡康熙來了同天才衝衝衝

仲有ella同言承旭戈個 就想賴著你 好青春
之前睇完流星花園對仔仔幻想無極限
佢一出痞子英雄就開始追
點知追追下鍾意埋趙又廷
趙又廷今年有套大陸劇三生三世忍唔住睇曬
長髮look好奇怪 但越睇落去竟然越迷佢

言承旭 係 就想賴著你 幾靚仔
第一次覺得佢靚仔
發現好多女都係因為人地有條周小姐之後開始討厭人
人地拍拖屌女關你撚事咩 唔係以為佢有朝一日會溝你下話
自己一開始就過份ff 然後話人地變

主要問題唔係佢有女朋友
而係佢人品差心機重又成口大話
明明有食煙但咁多年黎都呃住班fans話冇食
係小號係咁講鹹濕野 咩雞雞也硬硬
間接證實左當年單裸聊係真 枉我仲信佢係無辜係人地屈佢
幫佢護航係咁同人解釋 依家諗番轉頭佢根本就係咁嘅人
仲有明明個小號係真 明明周小姐就係佢女朋友
比人爆左出黎咪似番個男人認左佢囉
點知佢調轉頭屈鳩班fans話個小號係佢地偽造出黎
又鬧佢地食屎又出律師信又盛
由始至終班fans都唔係介意佢有女朋友
而係佢人品真係好有問題 雙面人人前人後兩個樣

呢單我係fans都唔係知

唔係因為呢單野唔中意佢嘅表示
一早佢啲歌已經越來越難聽 搵佳仁拍MV仲話唔係抽韓國水
但仲要死撐話唔中意 明明日日講韓國啲舞 喺節目度又跳又唱
外型又越來越核突 粉紅頭 又中年發福
不過肥真係死症 以前瘦個陣好睇好多
其實我唔太明點解當年佢經理人咁保隻中國豬
你係經理人你會唔會用哂全部家產去保而家個唯唯上位啊?究竟發生咩事?

唔知有冇內幕
可能真係純粹因為情義而幫佢
隻支那豬執到啦有個咁好嘅經理人

係咪小霜

仲有佢個戴眼鏡肥堂兄?

諗起娛百 大頭

以前大頭好正

大頭~
佢又肯比佢地玩

好掛住以前d娛百

兵齊步 好似係
佢好似小鬼同ELVA都中意
又上過大學生了沒 唔知佢而家去左邊
豬都好似有一個 肥佬大腫愛(?)
講到我想搵翻黎睇
想當年勁多女同學追終極一班

好好睇呀
Ko 榜

我的愛只能夠
讓你一個人獨自擁有

我的靈和魂魄
不停守候在你心門口

我的傷和眼淚 化為烏有 為你而流
藏在無邊無際小小宇宙 愛你的我

我以前好鍾意睇

我穿梭金星木星水星火星土星追尋

夠愛呢首歌串起成個終極系列

真係好正
終極一班 終極一家 終極三國都有睇
再之後啲人都唔同好多就唔想再追
都唔知點解咁迷 其實有啲位睇返都幾on9
個陣好鍾意飛輪海

終極只睇一班
一家已經覺得唔好睇

係咪小霜

仲有佢個戴眼鏡肥堂兄?

諗起娛百 大頭

以前大頭好正

大頭~
佢又肯比佢地玩

好掛住以前d娛百

兵齊步 好似係
佢好似小鬼同ELVA都中意
又上過大學生了沒 唔知佢而家去左邊
豬都好似有一個 肥佬大腫愛(?)
講到我想搵翻黎睇

大腫愛
我就是火
個集真係勁好笑

邊到有得睇

主要問題唔係佢有女朋友

佢塊面唔知係咪打左野
越黎越膠
當年因為海派開始追羅志祥追左幾年
好年少無知年年上貢入歌迷會
幾年前冇再追好後悔有果一段日子 應該呢度有好多前sfc既朋友

屌依家諗返起簡直係人生黑歷史
嗰幾年好似比人落左降頭咁瘋狂迷戀佢
依家都好撚憎佢 一諗到佢都覺得好噁心
未見過明星好似佢咁閪咁假

完全同意 啲歌又愈黎愈韓,又講乜鳩不要分那麼細
即刻unfollow 佢所有野

主要問題唔係佢有女朋友

佢塊面唔知係咪打左野
越黎越膠

一定有
同蝴蝶一齊去打
二人同行一人免費
邊度仲有得睇返命中註定我愛你

YouTube
我可能不會愛你算唔算最後一套經典既台劇
李大仁同程又青真係好正

我都想要個李大仁
惡作劇之吻
鬥牛要不要
敗犬女王

同海派同期既我鐘意下一站幸福多d
果陣用pplive不停轉台睇2套
而家諗起都覺得劇情老土到爆

Btw要我而家諗番最難頂既應該係不良笑花

不良少花勁好笑
丞琳: 唐門~

個陣笑死我
躺滿

主要問題唔係佢有女朋友

無追佢d野好耐
咩叫小號
有無人同我一樣鐘意王子變青蛙

Me
183club 七朵花
絕對童年回憶
果時tvb播 一路睇一路覺得點解台劇會咁好睇

記得當年好鐘意聽個首好愛他好想她

好愛他好想她,我只想要
而家仲聽緊

好愛他好想她 再這樣下去 我只會更牽掛

好有畫面呀屌
記得細細過睇臨尾個幾集喊得好犀利
然後又記得個結局係葉天瑜扮失憶
惡作劇之吻
鬥牛要不要
敗犬女王

同海派同期既我鐘意下一站幸福多d
果陣用pplive不停轉台睇2套
而家諗起都覺得劇情老土到爆

Btw要我而家諗番最難頂既應該係不良笑花

不良少花勁好笑
丞琳: 唐門~

個陣笑死我
躺滿

配角藤岡靛 回流日本紅左
當年因為海派開始追羅志祥追左幾年
好年少無知年年上貢入歌迷會
幾年前冇再追好後悔有果一段日子 應該呢度有好多前sfc既朋友

屌依家諗返起簡直係人生黑歷史
嗰幾年好似比人落左降頭咁瘋狂迷戀佢
依家都好撚憎佢 一諗到佢都覺得好噁心
未見過明星好似佢咁閪咁假

完全同意 啲歌又愈黎愈韓,又講乜鳩不要分那麼細
即刻unfollow 佢所有野

由睇住佢紅 到睇住佢沉
除左講抵佢之外都無野好講
亦都見證到佢個格由細到大都無變過
以前四大天王屌走晒啲fans 到而家都一樣屌走晒啲fans
大紅個幾年成日講要對fans 點好點好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞