召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(52)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
之後d fd 教我腳蹉掂地 好似棍波玩極力子咁
之後慢慢印上去 就少左 大力重break
我一陣上第六堂學泊位,我都覺師傅無咩教我關於考牌野,無講過我弱項出黎,搞到我次次學完不斷反覆回想邊度做得唔好,我12月17先考,11月打算學4堂之後12月再上5堂,15堂30節應該夠晒?
我通常都夜晚同星期日假日學都有練呢兩條路線 左轉出公主道再試返培正記得望鏡另頭望盲點做足 同埋轉返入培正記得轉入中線 我見有人會轉錯線

中午放飯 最緊要出試場睇清楚有無車同人 我師傅之前放飯時間帶我入試場視察 再出去果陣 都唔少學生會經過試場 個彎又麻煩 記得兩條線無晒車先好出

等你好消息
棍定自? 我同你差唔多時間考,第3堂學咗泊S位
我預11月尾開始加操 預夠40節
可能你真係揸得好
學左30節 雖然無鬧 可能見我係女 驚鬧得太激會喊但佢都由第一堂話我話到尾2果堂
棍,師傅都話唔好學咁密,黎緊入試場排練泊位掉頭都要九個字
都係師傅隔離不斷提我,但有次我揸出公路行到60又落斜轉急彎,之後塞車係咁停車起步停車起步,練到熟左,揸多d 好重要
我學自動 第3堂一上車就慌晒扭唔到軚 好淆
我琴日喺街學泊S位 我估冇咗快入試場 有排排
暫時都係一星期一堂 之後先加密
我一陣都上番2個鐘先去考
巴庫轉左2線 聽人講常考 上網睇片 巴庫轉左d 人中線 轉左
但我師傅又講 入埋左線先轉左
我估會早考 唔會撞到 學生放飯
但窩山上面 飯盒車就應該會有多少少
係 我一開始啲彎轉得勁閪師傅要我轉得好先做其他野 有兩堂係度無限練轉唔同彎
我臨考前一星期學5堂 操熟啲
我師傅都係教cut入左線再轉左 咁樣轉完出去就可以一路靠住左邊 剩係睇下臨出公主道右邊有無車衝緊過黎?
9up我睇片都有睇到有人中線出 但師傅氣場太大 我唔敢問佢
佢講 右邊 (中線轉左 同靠右線) 無線定咩 要讓線 乜乜乜
出公主到佢係咁叫我 收到10km/h 到 但我自己快多少少會好轉d 😂
邊個位要收咁慢
公主道 靠左 上培正果到
佢次次都咁同我講話驚對考官無安全感定會閘白影斜線乜乜乜
我覺得除非有車或是前面揸咁慢 如果唔係行10會對後面啲駕駛車造成危險起碼都20-30啦
我都覺係 但次次都會俾佢屌
希望係唔好再落雨 見個天陰陰咁
棍波極力子點會係慢慢印上去
師兄用語表達小心啲,好多新人喺度睇
學牌印極力子有機會比人肥咖
吊極力子只能係一波到用
一係二波印住個brake 行
一係落返一波 吊極力子

聽日元駕考 好淆
N波係咪=空波?
係呀 不過上面有師兄話D波+brake就夠 睇下你習慣
笑左,印極力子,想玩飄移?
5號
要正式完咗個P 先轉得
考成點啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞