召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(52)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
永孝中午肥撚左衰太接近物體加轉彎位置不正確
肥左 乙部 調頭果時 前面拎唔夠/ 同埋後面 又拎唔夠多 (最後就係 前面 推左肩)
7日後再抽過喇
巴打丙部合格?
我試過一出試場,上車出去已經肥咗
三十幾歲人去學棍van
搵街師傅學
返工就屌得人多
到學車俾人屌好唔慣

自己越揸越驚、越屌越冇信心
驚hi 花人地部車 撞到人
同埋我未摸熟部車
但係街學基本上冇時間俾你隨便學
周圍都排隊
學來學去都學唔好

其實有閒錢冇時間
係咪報香駕自私就算
抽快期或者再排乙 我見依家乙部尾期係12月 乙部可以狂操 同埋無咁多變數 一定無問題
丙部合格 今日坐房果個考我 算好好人 最難嘅丙部無fail到我
上fb 見人地快期400 未包510路票
之後 我仲要考試租車
所以都係打算 考之前上多1-2節算
琴晚訓得果 3-4個鐘 就2點起左身 之後出去走睇 學車王 路試d 片
個心feel到跳得好大力 考下前又突然肚餓 心跳又 130
考完食完野之後就落番 70
租車先係最貴
我同你一樣三十幾先學,但頭兩堂都係比我熟習點揸,轉咩彎要係咩地方攞軚回軚,我有時都心諗個師傅講就易我做就難,但其實熟左基本操作安全咁揸個人就定好多,我係去到第五堂先排隊練掉頭,之前四堂都係不停行街,我就諗我肥左考多次先同香駕差唔多價錢
係 今次預到考果個係坐房果個
咁我乙部無我講 自己衰on9
咁我都要多謝佢無fail 我丙部
(知到fail 左果下 我個腦白左 之後 出試場前 chok 到個考官)
你考邊條路線啊?
我考試前果日三手調頭做得勁差 比師傅插左輪 所以考果日好慬慎

不過你再考乙部 臨考前一日先上堂狂操應該ok?練足成個鐘應該無問題
岩岩拎牌見到九龍乙部尾期11月尾
fb gp 入面有人 放11月6 快期 但自己排算啦 唔想比人賺 已經好down(拎黃紙佢講7個工作天後可以去排) 聽人講 會係澤安考
考之前操左2節 佢帶左去天光道果面 調頭(屌佢 我路都唔熟 之後調左幾次之後就走左去考場)
2 線 巴庫左轉入公主道出培正
點解會去左果邊
我真係唔知 咁平日巴庫無得左轉 就直行 就左條斜部平時就會左轉嘅 之後佢叫我右轉落左天光同土瓜灣果頭
聽日考廢牌培正,上網睇三手掉頭方法同而家個師傅教唔同,我師傅教我R波個時轉左軚完跟住就到MARKING轉哂右軚,上網睇就係拎返直架車就OK 係咪兩個方法都得其實
講真 靠自己感覺 試幾次邊個好
我係棍van,但應該一樣概念,最好係拎返正架車,拎唔直都有幾多拎幾多,之後再攞軚就舒服好多,你唔拎直架車一後波就要由最左扭到最右,時間太唔夠,仲有咩叫扭死軚我師傅無講,有無巴絲講下係咩,會直接肥?

咁怪既 我考果日師傅帶左我係九龍塘調頭加泊位兩次就直接去左培正果邊不停行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞