召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(52)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
我12月中都係考忠義,我決心1 take pass,依家跟師傅十節十節咁比錢,260$一節,如果學三十節全部費用已經接近九千尾,唔知補唔補鐘好
本著平常心去算,得就得唔得就下次
陣間撞花佢架車仲慘過自己買架車撞
同考車差唔多緊張
Yes 永遠都係撞自己好過撞人地 唔只係車 咩都係
開左齋 $450
之前新牌買左架錢七福士返黎左hi右hi唔肉赤
BTW恭喜先
今日油塘棍van 1 take pass
下星期忠義街
第二take希望pass
上個禮拜鴨駕棍van第二堂
攞摩擦點唔係好準 學泊車掉頭架車一係太快一係停低咗
停車都仲係有小小chok 但係有一次停車無意識咁停得好好 師傅叫我做多次都做唔到
另外點知軚盤轉幾多個圈 成日轉唔夠或者太多差d hi花架車 有試過碌過咗雪糕筒
定係我唔適合揸車 聽日第三堂 11月尾考
快期請搵https://t.me/Xxuutpe
近排冇野做早起身
巴打預左上幾多堂先
得閒時youtube 睇下教學/睇下有無fd可以教到你(我師傅好廢都係上網睇自學 )
我自己就上11堂(下星期) 就考
個半鐘一堂就仲有5堂
加埋d咩模擬考試 長途駕駛個堆就多4個鐘
YouTube好有用ar有個咩祖哥學堂
朋友就算啦 個個都係1A P牌仔
不過仲未有望鏡呢個意識 3次考唔到就算
第一架車買rumion 1.5定係1.8 好🤦🏻‍♂️
自己多數行高速公路
迫自己望啦 我自己都1a
自己做份note 睇下自己有咩可以改進
自己出去補鐘啦
聽人講鴨駕係最易pass
佢屌你就即刻發佢脾氣,包佢即靜
唔補啦 而家讀緊醫療科 忙到仆街
仲要一個禮拜學一次已經係極限
衰咗未暑假再考
想問落斜應唔應該用3波?
係咪每次開車都要望曬3塊鏡?
同埋上斜有無話行到幾多先轉3波?
今日澤安2 take pass
呢排太忙收到成績只覺得放下一舊心頭大石又好似無咩特別開心...
不過我都曾經響呢個post到學過野所以想返黎多謝大家
祝各位已考同將考既巴打絲打出入平安順順利利
可用,如果你前面路面暢通,對我而言暢通既意思係你行5-10秒左右三波都唔會隊到前面屎忽
我考試時有大彎落斜都係用三波去,車速太快就落少少brake控制

係,同埋你揸緊/停響到/等緊時都係要望架,係講緊成程都要不停望

好似要睇轉數錶(我仲未識睇)同車速,我上斜會大腳俾油上到車速35左右就快手轉三波再俾油
咁而家換咗車未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞