召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(52)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
今日先上第二堂你哋通常早幾多加操 我仲未拎得好個手感呀
2-3個月到啦
咁開始約1星期2堂先好淆呀頂
岩岩開始係咁㗎啦

我都肥咗4次先合格
啲巴士佬都好衰 成日寫住叫人禮讓巴士
但又唔禮讓下學神 下下一野閘埋嚟
的士佬又係仆街之最
模擬駕駛個練習都建議對渣車完全冇概念既人上
好似巴打咁講做下啲動作先再學咁 雖然頭一兩節都係係學院入面碌
沙田果邊d人幾好
見你係學神 會醒水
見你考試 會讓你

(利申:星期三pass)
自動定棍先
我係考之前2個月先去學車 一星期一堂(2節 1.5hours)
慢慢黎唔洗急 得閒上網睇下片學下點舞架車 / 駕駛意識
星期一考
掛住個考牌就好好
早幾日考個時無論大車細車定行人都比晒眼色擺明讓我
學個陣就衰啲
拎到牌第二日,即刻拎左架車黎揸

發覺原來泊街嘅s位難咁多(七人車,壞後cam)

不過經過自己一條友徬徨無助咁泊車幾次之後

發覺技術真係會進步咗

所以勸喻各位拎到牌之後,盡量試下先唔用cam咁泊

如果唔係到時習慣有cam咁泊,揸部冇cam嘅泊唔掂

就真係柒過劉德華
係街見過敢硬閘P牌既就只有巴士
一般私家車見之避遠
係巴士唔怕死
我揸左成年貨車
如果冇後cam既車我真係泊唔到
完全睇唔到自己個尾到邊到
係咪無死雪糕筒就想死
條路又泊到勁出
揸多D就慣
利申 第一次揸個陣成個人好驚
巴打唸住幾時去整p牌?我唸住星期一去博一博 因為之後忙驚好遲先整到
我自己見到考試都會讓得就讓,但係學牌就⋯⋯衰啲講句睇心情
我都明白 我如果係坐朋友車見到有人掛學牌唔太過份都會叫朋友讓下
學神比人呠比人閘又真係會好緊張
沙田啲線仲要全部係巴士訓練地
有次轉彎已經收慢比前面個架係外線轉先
後面個架比油衝出嚟 閘我線閘到我痴住個石壆行
好彩個次係學車唔係考
我反而泊到貼膊得濟

第二朝前面仲有架貨車泊得好貼我

攞車個陣好彩隔離有個好好人嘅五金舖老細,可能

見我p牌幫我睇位

真係感激不盡
加油啦 可能行大圈呢
你上運輸署排快期

入晒資料之後如果佢話你不符合資格就代表佢有你合格紀錄,有得拎

如果出咩日子不正確嘅話,就代表未有紀錄未有得拎住

哩招係之前其他連登仔講,見佢講到咁有道理我就去試下,又真係work

三個工作天就拎到
唔該巴打,試下先
絲嚟喎,sorry
我諗住星期三先
太快去實白行
唔該絲打 試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞