召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(52)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
935有機會校巴個啲未走,會多少少死車
你講肥左之後?
唔一定,你可以自己揾出面啲快期同出面師傅考,但就一定無得考駕院線,即係你要學過條新線,重新揸過記過條路
可以試下打比學院問
其實入油如果唔想打爆佢
應該同油站職員講入幾錢油定幾L油最好?定兩樣都可以

我知條問題好低能 完全新手
我都想知

我連換火咀、偈油係乜都唔知
可以,但你肯定自己知要入幾多
點解唔入滿呢,入滿可以幫自己計實際fuel economy
比名你自己(上YouTube?) 搵,唔同車型有少少唔同:
火咀 spark plug
偈油 engine oil
因為我同借車兜下,如果佢用剩好多
我又渣得唔遠,係咪同油站講打爆佢 佢會按返入幾多油收錢?
Thx!
我12月中,11:30
大動作係因為搵食車趕時間
左穿右插cut線動作自然大
最僧跟住私家車尾
成日做死車又唔打死火燈
行下停下
應快既時候又唔快
下下以為自己跟牌行+10就好勁
頂住條快線
19有錢仔開蓬跑車又係
跟牌+50或以上為自己好勁頂住
結果比我架貨車中慢線爬完頭又唔高興
即刻地板油踩上黎
你而家先黎快有Q用
你電油車加速快過我柴油車又如何
你贏都贏得唔光彩
入咁少不如早少少還車等有機會先一次入返夠比佢
加油
又得
有無考過元朗路線既ching分享一下?

宏業東街咁多死車又多對頭車
唔該曬樓上答我
我下堂再試下大家D方法
我都係鴨駕棍van 同你差唔多 無上啲乜q基礎 第一堂講理論同兜場內 第二堂就出街+泊位調頭 唔知點解而家練乙部好似仲緊張過揸出街
想問下做三手軚個時 係暗斜入後波/1波
個極力子好唔好吊高D 吊得太低會溜前or溜後
但吊得太高又壓唔返低 之後不斷向前/後沖
請教應該點做
吊高d極力子 同時輕踩brake?

星期二準備考
想問問各位ching駕院迎新講座有無用?
同埋基礎訓練啊理論課啊有咩係必去有咩係唔洗去
我個師父話後波會越去越快
所以要加埋BREAK一齊去控制個車速

但我練左兩堂之後就習慣左吊極力子多過BREAK去控制個速度
想問呢排有冇人抽到快期?
貨埋金抽都話可能要一個月,話呢排冇咩快期
迎新係介紹下個駕駛學院 講下黑雨打風果d 安排 最後落練習場兜個圈 好似係學院d 文職黎講 唔係教車師父上

基礎訓練係有個模擬駕駛倉 一面睇片一面做返揸車動作 都有d 用 建議要上
琴日1 take鴨駕 好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞