召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(52)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
想問下抽快期過程係點?係唔係佢只會比一個時間你揀?定係有幾個時間你揀?大概要等幾耐?
想問點樣update?
定係我地打喺留言度你會加返上去?
唔清楚市價
因為我冇搵過其他師傅比較
跪求掃桿埔自動van師傅
係真係會提心吊膽,真係泊街就唔好上網睇其他人泊街既經歷啦

利申:日日泊街,日日都驚緊
果次你考幾點
轉入巴庫街之前個地盆果到 ,爬頭係唔係望一次鏡 爬出去 一次過爬哂成條路 定 見到一架爬完又靠番左
我黎緊架車泊係15分鐘輕鐵車程既爛地
屋企樓下停車場起碼排返3年
上次考1015

我考個陣整好路,唔洗爬頭

就算有都要盡快入翻左,個條好似雙程路
全盛時期一個禮拜抄咗幾多張?
我應該唔會渣車返工,所以星期一至五全日都泊錶位又唔入錶嘅話,唔知會唔會好甘
依到有兩個問題,一,唔泊錶位抄多張;二,全日唔入錶得唔得

一。其實泊街你唔係阻街冇投訴既話,其實抄你都係黃腳臘,不過唔好睇少佢地,我試過連續兩日食左三張,嬲到我第三日忍唔住揸走泊去公司停車場算(唔係嬲佢地執法,係嬲唔見錢),反正我一日租錢都平過一張抄牌,更加唔好話兩張咁多。因為會郁,所以我未試過真係擺足一個月會食幾多張,密度好唔定,一星期一張又有,兩日三張都有,平均三日一張到...我諗如果你朝早泊街,我會勸你好似我依種做法咁郁來郁去...你長期擺死一個位唔郁,亦會有極大風險俾人搞架車...
二。千祈唔好,雖然依家唔多抄,但一去到lunch 個d 時間,會好多車係到等錶位...先唔講我地香港人唔係支那,揸車要講車品依樣,長時間唔入錶位,擺得耐,你架車真係有機會俾人裝飾,到時個cost 仲貴

利申:第一次泊時有諗過唔入搏大霧,但隔離架架都鬼死咁乖一定入,我就知「群眾智慧」一定有原因...

結論:你泊十個鐘,真係入足5次最好,偷雞偷時間10個鐘點都要入4次,但入夜(6、7pm)唔入,就係大家既共識,至少我住個區係咁
聽朝10點考忠義街 有無咩要注意?
同我情況一樣,唔係冇車位,亦唔係介意俾錢,但要好遠先有,完全冇左動力租佢來長泊,因為距離一遠,就會大大影響揸車既欲望
樓下泊街抄到飛起
朝朝經過都見到堆車攝哂牛肉乾
3年係保守估計
排返5年都唔出期
巴打你邊區,我上環都算近核心商業區都冇你咁誇張
發覺睇下外國D CLUTCH CONTROL片都有幫助
有無巴絲知道 幫人排筆試 要咩文件
對家身份證copy同住址證明
對家身份證copy 要唔要對方起上面簽埋名?
唔洗
記住帶對家住址證明
要比埋代辦人身份證正本佢登記
Ok thx
點解我好小見到有差佬係街到抄牌 係咪我太遲起身嘅關係
哩排佢地驚到瀨晒屎啦,仲點會行街,仲要有個比人𠝹頸
學左十幾堂跑馬地自私,仲俾師傅小緊憑直覺揸車同唔識望側鏡,所以行唔正路中間,轉彎好多時又攞多左or攞少左軚,各位巴絲有冇咩可以指點下小妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞