召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(52)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
我覺得呢個好憑感覺
好似踩單車咁
同意 靠路感/渣多幾轉就自己知邊個位就轉扭軚
當門鏡見到90到就開始轉會唔會有個清晰d (雖然自己都未必係咁)
格硬要講嘅,頭擔過咗路膊就可以慢慢扭軚,扭太急條腰會撞欄/行人路,太慢又會飛咗出去隔離線
總之一開始慢慢嚟,試得多就會上手
有乜牌
老虎蟹都唔好出住
今朝學完第四堂,有d 燈位熄晒,要同其他車爭位揸到好淆底,好驚撞到其他車,由九龍塘兜落旺角再去石硤尾最後返太子就完左,一半時間都係停下再開車,我發現自己起步同轉波好慢,一轉波我感覺好似阻住後面d 車,我成日好驚鬆極力子鬆太快搞到好chock,係咪要搵個感覺同習慣出黎?
第四堂慢都正常嘅 唔洗咁驚阻到人 掛得學牌人地都知咩事 有位自然會扒你 放鬆啲就得
起步轉波慢 可以問下師傅搵唔搵到空位淨係練依兩樣
今日考培正 俾考試車害死
有無26學神有興趣一齊練車?
多數星期日,下午,天光道,26
好耐冇見,咁都見到你
下堂學掉頭,再下堂就泊位,師傅話之後就唔洗咁密,係咪考前一兩星期先密d?同埋我個師傅成日幫我收慢架車,搞到我唔知點控制個車速,更加無講三波轉二波拖慢架車
最近yt文宣同追擊yt 3毛
少左上黎
考前一兩個星期會密d
隔太耐一堂會生疏
轉低波一定要減慢左轉
如果唔係架車會chok
仲有一個月多一個禮拜就甩p
今日遞左信
多出一個禮拜其實係因為唔敢揸車驚臨尾香加監
可以既話我呢個月都唔想揸車
幾點考先
我12點之前都係試場睇緊
搞咩黎
成程路都好好地,就係避巴富街死車 cut 去中線
後面格考試車轉出嚟飛出嚟,就俾考牌官dup 停...
邊到有得租私家車玩?

yt好撚多3毛
一定要大力追擊
衰d 咩 分享下
我今日睇人睇到緊張
咁後面果個都fail 喎
最好考之前個兩個星期差唔多日日上堂 基本上衰極有個譜
第四堂幫你收慢都正常嘅 搵食車喎 如果你真係唔識停撞埋去咪大獲
正常師傅幫你落brake 就係佢覺得要開始慢而你冇慢到 練多幾堂 熟悉多啲部車 應該慢就慢 師傅最快會放心比你控制部車嫁啦
兒登一撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞