[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIV

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔會,好易用
firsthand all purpose定係clay pomade會比較適合中短髮手摷用
係 我之後都無用過其他
因佢好啞色
巴打 味道如何?
除左味 同原版完全一樣?
Clay pomade must
Crew cut或French crop嗰類髮型就不如用佢隻texturizing clay啦
新Fh all purpose pomade 同 clay pomade 分別係咩
中短用手摷,本身都唔係幾適合用 pomade
應咁講 pomade 本來就唔係 for 短髪用
可能用返 clay / wax 適合你多啲
luxignite呢個牌子好撚垃圾
marketing到介紹天然手造 又話香水分開防止頭皮發炎
如果講到咁健康$180咁都物有所值

買完隻clay之後一睇個成份
屌 全部化學野黎 一樣護髮成份都冇
$180你比隻化學元素表成分既垃圾
仲要連出面大把髪型用品特登標明成份唔會有既paraben都有
$180呢個價錢已經有大量成份全天然既牌子odouds/fhs /shear revival/hkbrew 可以揀

佢個成份頂盡值$60果啲髮品店雜牌泥

支打底又係$240 原理同上
有無舊款FirstHands 奶油feel 既products 可介紹,新FH 感覺無岩岩出個時甘好用
moder
nman x Lockhart's
modernman x Lockharts
請問可以係邊到買到 同幾多錢🙏🏻感激
去Lockharts官網買,集運返黎,香港冇
屌你貪佢香港野買撚左唔理佢成份 我覺得佢hold力係不錯 但太快乾好難推開
呢啲咪消費緊香港製造
明明成份係$60工廠化學料值$60但吹到天然手造
無用過 luxignite
但我相信市場上99%所謂「全天然」hair product 都唔係真係全天然
odouds、fhs 等都唔使純天然,都有化學嘢
佢哋官方好少sell 自己「全天然」
通常含糊地係話自己用料自然,對環境無害之類
其實講緊只係主要成份係天然
係香港啲宣傳乜都吹到人哋全天然啫

fhs 官網寫明有乜成份,包括化學成份
仲話唔怕你知佢用乜
因為佢保證無毒無害
我意思唔係執着全唔全天然
即係佢賣得$180呢個價錢來講都算係中高價位
都已經貴過市面上八成product
仲要打sell正天然手造呢個名
自然對佢嘅成份都會有啲期望
就算唔係全天然都起碼比靚啲嘅成份我

買完之後返嚟一睇個成份係全化學品
我逐隻上網睇之後先發現到有好多成份係出面大部份髮型用品標明唔會用嘅成份
但佢成份連一隻低價都比唔上
飛仔純天然
How abt bayside? Harvest moon??
要濕頭上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞