[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIV

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
長得快 大半個月又dum 3,4百去剪其實好金
我又覺得雀泥幾好用,但每次要小小咁落,如果唔係就真係會一支支咁

反而隻bayside clay 最最最唔掂
難洗,太輕,無力
bayside clay 我覺得最好效果係:
層次短髮+pre半指+post半指+手摷

頭髮太厚長,會因為唔夠力而勁多fly away。Even增加份量亦無補於事,反而會更加難洗
有無ig
clay 個檸味上頭聞到小小,不過好快冇咗

同意上頭份量比想像多至hold到,早排有折扣我都嫌貴咗啲
https://youtu.be/4iIM8fDjZdc

呢條片教得幾好
Goodman
梳得幾靚,但落野好重手下
可能咁先夠實
真心,哩個先係正確落髮油份量,所以唔好成日話唔夠hold
落禁多好似好傷頭髮
好似會痛,咁大力
唔驚
而家好多pomade有護髮成份
點睇odouds texture spray?
無錯,正常量係差唔多,不過通常我第一下唔會一嘢咁多,會少啲啲,然後一路整一路加

當然,用多用少,視乎你用邊隻 pomade、髮量、髮型要求,無話絕對

只係好多人用咗 Clay 嘅用量去計,當 pomade 係 Clay 咁用,效果多數會差
唔識梳
會唔會即係 Chrome 改名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞