[古典撚]古典音樂台2 新樂季 (有個同post錯位唔好理)

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
我覺得佢tonal harmony黎講算係幾靚 呢首特別在好多4 part harmony texture with good voicing
不過finzi唔係好識寫快嘢
不過識咗個會聽歌劇嘅fd 子,嗰個網上面因為第二啲嘢而識,之後就無
bruckner 明明好正,真心越聽越上癮
你聽開邊幾隻recording?
俾嗰list黎參考吓
夜深孤寂嘅時候聽Brahms喺一種慰藉
我又無Recording特別推介到我都係得閒喺YouTube周圍聽下咋。
綜合意見,師兄可以試下
1. Celibidache conducts MPO
2. Eugen Jochum conducts Staatskapelle Dresde
3. Giulini conducts VPO (Symphony 7, 8 & 9)
Intermezzo Op. 118 No. 2
我都好鍾意馬勒9,不過Bruckner 9氣勢更磅礡
Bruckner 9我覺得份外有種孤獨感喺度。好有一種Isolation嘅感覺
今晚聽German Requiem
有冇Spotify playlist
想要咩playlist?
超新手 想要啲鋼琴主導+Calming嘅
中意Debussy Chopin Bach 少少 Liszt Saint-Saëns
不過都係留名學嘢
所以好少成個Concerto聽
多數都係啲出名嘅fragments, prelude
ching,睇你喺上面share嗰啲pieces唔似超新手喎
我spotify connect 咗fb,放出黎會自爆
或者遲啲開個新ac,整個collabroative playlist大家掉啲嘢上去
444唔吉利
殺人魔的自言自語 this is dark music
https://www.youtube.com/watch?v=tLqyFgz86RA
第一次聽依個Composer,幾好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞