[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

アリオスの人
今集Nu用劍斬人果招都有重新畫過
Zeta都係改咗用劍吉人一下

今集啲gundam 動畫簡單得嚟好傳神
寶少全攻擊同z大劍都好正

X2都係アリオスの人
屌佢老母,amalgam又係佢畫
但味方機得少數gundam係
全部都係佢畫的話,隻game $700我都照買

全部搵佢畫 等到2020都未有得玩

應該至少所有真實系都俾哂佢畫,極仔細
啲宇宙/空中維持平衡嘅小調整動作都畫哂出來
視角轉換又順過人,款又多過人,唔同視點都有畫一set
人物cut-in嘅位都放得好有sense,海蛇放電嗰下
可以令到真實系動畫咁豐富又唔over
睇下uc個三連星 arx7(以前仲7)
00裡面都係電磁部嘢動畫最好睇

電池演出脫力都叫最好

00 4 子最hea 就係佢

細節位一定係電池最好
其他做到超級系咁先至所謂豐富(雖然係原作設定)
正如villkiss其實都畫得唔好
只不過招式夠花巧同靠cut-in先無咁覺
同埋仲有水樹加乘

成隻00q 立繪,gn sword v, Trans-am , 同 rasiser sword 重做。

電池點會好得過00q

係咪hea 有眼睇

X2都係アリオスの人

電池演出脫力都叫最好

細節位一定係電池最好
同埋仲有水樹加乘

成隻00q 立繪,gn sword v, Trans-am , 同 rasiser sword 重做。

電池點會好得過00q

係咪hea 有眼睇

無講過00q差或hea
00q我會形容為豐富,但仔細、好睇一定係電池
正如arx8武裝多毒蛇好多,但一定係毒蛇好睇

https://youtu.be/VJ7a2tc7tfg
第一下小手槍
變形嗰下
trans-am入等比例嗰下
00Q一定無呢個水準
https://youtu.be/IJG9KYABoco
00Q好多平移,換姿勢要靠出入鏡頭換模
七劍嗰下10fps出盡奶力先畫得出嘅空翻
功力真係差太遠
不過老實00Q已經唔差,唔係想屌鳩佢
係表揚畫電池個大師
同樣武裝交俾佢做的話一定更好睇咁解

X2都係アリオスの人

電池演出脫力都叫最好

細節位一定係電池最好
同埋仲有水樹加乘

電池點會好得過00q

係咪hea 有眼睇

無講過00q差或hea

第一下小手槍
變形嗰下
00Q一定無呢個水準

拎電影cut in

成隻野同z3 一樣

招已經少,重要冇得變ma

trans-am 演出4 子中最垃圾

電池演出脫力都叫最好

細節位一定係電池最好
同埋仲有水樹加乘

電池點會好得過00q

係咪hea 有眼睇

無講過00q差或hea

第一下小手槍
變形嗰下
00Q一定無呢個水準

拎電影cut in

成隻野同z3 一樣

招已經少,重要冇得變ma

trans-am 演出4 子中最垃圾

唔好拎新唔新同量去評個質得唔得
我講緊動畫師個功架

你死都要拗佢係舊動畫同招少,ok我同意嘅
其實電池最型一定係再世果隻
實力都係歷代電池比較好用
總之我敢講00Q俾アリオスの人畫一定會比依家好睇
仲要好睇好撚多
明明重唔重畫/有幾多武裝都未必關動畫師事

成套00都係s1最尾all back個下最撚型

招Trans-AM真係世界級
仲要有'融合'指令

招Trans-AM真係世界級
仲要有'融合'指令

融合前同融合後既擊破演出都唔同
If路線 47話用波動炮,係大和號定其他機?

你搵到有其他機有波動炮咩

問題係大和號都無

問題係大和號都無

劇情之後有

電池冇得變六眼 又冇得變ma
係d招入邊變有撚用咩

問題係大和號都無

劇情之後有

拎左SR先會解封半話

問題係大和號都無

劇情之後有

拎左SR先會解封半話

拎埋5萬血獎盃
Btw tacp換既脫力真係特登整黎比人用落if到
係咪要4周目先拎得曬d parts?

想問今集撫子勁係邊, 一出場冇得移動後攻擊人好鬼煩, 大家點用佢

同埋特急勇者好似好撚勁, 有冇人用

勇者好脆,但有雙人精神.有熱血有魂

撫子改甲同en,裝個hit & run比佢,裝+移動d parts,後期我裝埋完美反擊

一開波掉晒d機入去加速衝前,打到d人係艦入面覺醒晒

又硬又map炮,痴撚線艦,琉璃長期擺係備戰畫面

入艦覺醒係咩意思?
If線隻final boss 唔識氣力bonus
我覺得已經算係比面堆0改撚 0parts就....
想問今集撫子勁係邊, 一出場冇得移動後攻擊人好鬼煩, 大家點用佢

同埋特急勇者好似好撚勁, 有冇人用

勇者好脆,但有雙人精神.有熱血有魂

撫子改甲同en,裝個hit & run比佢,裝+移動d parts,後期我裝埋完美反擊

一開波掉晒d機入去加速衝前,打到d人係艦入面覺醒晒

又硬又map炮,痴撚線艦,琉璃長期擺係備戰畫面

入艦覺醒係咩意思?

打爆一部機所有人氣力都+1
咁打打下艦入面果d咪加到130出cut in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞