[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
版權作劇情最好係邊集?

公認最神劇情係W

W
第二位我會揀UX

W 個劇情其實好岩近年既作品, 因為成日玩一二季

講真近年最正既熱血機械人作品首選一定係天元突破, 但Z系列真係做得好撚差
好心佢出隻新機戰再做過啦, 好似勇者王咁

得罪講句
真係覺得天元造作過頭燃唔起
版權作劇情最好係邊集?

公認最神劇情係W

W
第二位我會揀UX

講真近年最正既熱血機械人作品首選一定係天元突破, 但Z系列真係做得好撚差

得罪講句

成套係得最尾大爆爆細機出黎沖去打反螺旋族個一下係熱血少少
其他都係好格硬黎既燃
噚晚打到34話,想問吓點解宗介個敵人(白色長髮)部黑色機
明明裝甲得2千幾但係我打極都係得1XXX,甚至幾百嘅?

又係雷納德
8000血boss就比d特權佢啦

應該要係第一版紅色大字叫D人自己睇下D機體能力先

顯示少左1個0架人地

咁都好啲
唔該巴打
版權作劇情最好係邊集?

公認最神劇情係W

W
第二位我會揀UX

得罪講句

其他都係好格硬黎既燃

最好劇情就公認係W
娛樂性就一定係K
冇人可以駁到
點解全裝ZZ EN消耗高過ZZ但攻擊力冇變

最尾個關排好晒位

一有波動炮用就可以多回行動一回合清晒場

連續行動,魂,必中,開炮,hit and away loop

點先有連續行動(係升lv自動二回定用tacp?)
同埋hit and run係用tacp學?

連續行動係用3個Exc果個指令
用完之後殺到一部敵機可以再郁多步
Hit and away要用Tacp學

其實係叫hit and run

ヒット&アウェイ= HIT & AWAY

中文翻譯還翻譯,拎個中文翻譯同我講先係正確既做乜野?

中文明明譯做打帶跑

最尾個關排好晒位

一有波動炮用就可以多回行動一回合清晒場

連續行動,魂,必中,開炮,hit and away loop

中文明明譯做打帶跑

不如譯做屌著走

中文明明譯做打帶跑

不如譯做屌著走

唔係走著屌咩
噚晚打到34話,想問吓點解宗介個敵人(白色長髮)部黑色機
明明裝甲得2千幾但係我打極都係得1XXX,甚至幾百嘅?

又係雷納德
8000血boss就比d特權佢啦

雷納德條友真係人人得而誅之
隻哈帝斯高lv到你,一野幫甲兒升到60lv

中文明明譯做打帶跑

不如譯做屌著走

唔係走著屌咩

Hit行先喎

中文明明譯做打帶跑

不如譯做屌著走

唔係走著屌咩

Hit行先喎

中出即飛囉

中文明明譯做打帶跑

不如譯做屌著走

唔係走著屌咩

Hit行先喎

中出即飛囉

駁唔到
隻哈帝斯高lv到你,一野幫甲兒升到60lv

泰莎指揮官lv4就靠佢D EXP喇
好想係機戰見番重戰機

又諗返起機戰F既惡夢

決戰真保士達個版好撚好玩

屌佢老味奧津高閃又厚甲

最仆街係,隱形盾防

你唔講都唔記得
狗到仆街
屌打到47關 第一次玩機戰可以咁投入加過13隻10改連武器 爆機20隻10改不是夢
玩有得拎sr
版權作劇情最好係邊集?

公認最神劇情係W

W
第二位我會揀UX

得罪講句

其他都係好格硬黎既燃

我反而覺得天元果種好raw嘅熱血好正
我覺得近年銀河美少年其實幾好,係咪我異類 歌都好正
版權作劇情最好係邊集?

公認最神劇情係W

W
第二位我會揀UX

得罪講句

其他都係好格硬黎既燃

我反而覺得天元果種好raw嘅熱血好正

求救!有冇巴打知自訂音樂d野?
我係咪每次重新入game都要放多次d音樂入去?
點解我一熄左隻game我d自訂音樂會無曬

bugs黎要等fix
if 50比普通線更少boss雖然sr係難左
51堆雜兵又冇曬洗禮
sr其實係有咩用?
多個目標?

bugs黎要等fix

仲以為自己問題,咁on9
sr其實係有咩用?
多個目標?

白金獎章,難度,if路線相關,自己打飛機專用
話說知唔知到目前為止呢集銷量如何?

好希望中文版吸引到多d人買game
等機戰可以長做長有

有中文版就冇macross

河森會唔會被寺田永遠blacklist?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞