[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問今集撫子勁係邊, 一出場冇得移動後攻擊人好鬼煩, 大家點用佢

同埋特急勇者好似好撚勁, 有冇人用

勇者好脆,但有雙人精神.有熱血有魂

撫子改甲同en,裝個hit & run比佢,裝+移動d parts,後期我裝埋完美反擊

一開波掉晒d機入去加速衝前,打到d人係艦入面覺醒晒

又硬又map炮,痴撚線艦,琉璃長期擺係備戰畫面

入艦覺醒係咩意思?

打爆一部機所有人氣力都+1
咁打打下艦入面果d咪加到130出cut in

一開始裝hit & away
五改大砲低消耗
之後換艦有三人份精神有愛, 每關有一次免費搞亂加全敵人分析
墜擊數夠多會開多一招map

揾好多錢

係未應該比大和號學hit and away 先, 今集要買技能好煩, 洗好多tac

戰艦學定hit and away包冇死
而且去到後面好少用到大和號招P武
雖然突擊戰法好型

沖田有突擊,而且大和有hp回復中可以直接開加速用突擊戰法鳩衝
我啱啱先開始玩冇耐,玩到十二三關,想問吓點解有連續兩關試過主角打打吓無啦啦有個黃色感嘆號喺彈咗出嚟,跟住男主角能力值嗰表嗰度下面又無啦啦有個黃色boost字喺度,其實發生咩事?

黃感嘆姐係完左場你會拎到咩 命中上升 衝刺 之類既養成晶片

thanks

咁另外boost嗰個又乜嚟?boost咗啲值定點?淨係嗰一關先boost up咗?
我啱啱先開始玩冇耐,玩到十二三關,想問吓點解有連續兩關試過主角打打吓無啦啦有個黃色感嘆號喺彈咗出嚟,跟住男主角能力值嗰表嗰度下面又無啦啦有個黃色boost字喺度,其實發生咩事?

黃感嘆姐係完左場你會拎到咩 命中上升 衝刺 之類既養成晶片

thanks

咁另外boost嗰個又乜嚟?boost咗啲值定點?淨係嗰一關先boost up咗?

通常係你入咗去指揮範圍/開咗特殊技能
會喺果一關boost咗你駕駛員嘅能力
話說知唔知到目前為止呢集銷量如何?

好希望中文版吸引到多d人買game
等機戰可以長做長有
覺醒初號機又係神棍機黎
關底BOSS大招都打唔穿

等機戰可以長做長有

有中文版就冇macross

等機戰可以長做長有

日本初周18萬左右,唔算太差

等機戰可以長做長有

日本初周18萬左右,唔算太差

計埋中文版同英文版銷量應該可以再高d

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩
如果冇都好撚大獲,以前我地90後好多都係細細個就打機戰打到而家

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩
如果冇都好撚大獲,以前我地90後好多都係細細個就打機戰打到而家

除左高達keep住出之外,近年d機械人番少左咁多,係驚一直出會越黎越少新參,去到真係絕種果時
覺醒初號機又係神棍機黎
關底BOSS大招都打唔穿

15改果陣佢好似頭幾位傷害wor

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩

95打後嗰d都少人玩,甚至有d唔識呢隻game

00後d正既機人番太少啦,你見近呢幾隻機戰都係keep住發掘返d舊d既作品就知80-90後始終都係最大既一群,再舊d既人就已經唔識而家新d嗰d機人番

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩

除左高達keep住出之外,近年d機械人番少左咁多,係驚一直出會越黎越少新參,去到真係絕種果時

近年算多返機人番啦…早多5、6年就堅靜

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩

但係質素
起碼我唔想見到革命機白銀意志參戰

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩

但係質素

革命gay同河森果堆真係唔敢睇,同埋近年出都係真實系為主,超級系好少見

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩

但係質素

革命gay同河森果堆真係唔敢睇,同埋近年出都係真實系為主,超級系好少見

健全機鬥士

集集都好熱血
係咪已經冇可能再有鐵甲萬能俠, 真三一呢D咁正既機械人動漫出現

淨係當年魔神z衝擊篇動畫出完人氣唔夠出唔到暗黑大將軍篇已經係證明傳統super robot沒落緊
係咪已經冇可能再有鐵甲萬能俠, 真三一呢D咁正既機械人動漫出現

淨係當年魔神z衝擊篇動畫出完人氣唔夠出唔到暗黑大將軍篇已經係證明傳統super robot沒落緊

呢個世代啲仔唔鐘意熱血嘅機人番
以前細個成日捕住個電視追勇者系列、魔動王嗰啲,
當然高達嗰啲都好鐘意,但熱血嘅機人番又有另一種味道
地球巨腸

呢個世代啲仔唔鐘意熱血嘅機人番
以前細個成日捕住個電視追勇者系列、魔動王嗰啲,
當然高達嗰啲都好鐘意,但熱血嘅機人番又有另一種味道

而家動畫賣肉為主
你睇連d o靚仔都可以係ig出post包女女就知而家仲邊有人會睇/玩機械人
0改爆if
不過代價爆左十部 亂開精神後果

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩

但係質素

河森唔係拆自己招牌的話都好地地,睇下MF同無印創聖就知
點知好死唔死出馬三角、EVOL同LOGOS,LOGOS當時真係實況睇到講粗口 同期仲有蒼穹EXODUS二期做對比真係差好撚遠

其實本格機人動都仲有地球隊長、BC同MJP,差在有幾多新人去支持
不過真係新舊客源都食唔正的應該係Wii隻NEO
0改爆if
不過代價爆左十部 亂開精神後果

利申齊SR 有裝parts同學技

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩

但係質素

河森唔係拆自己招牌的話都好地地,睇下MF同無印創聖就知
點知好死唔死出馬三角、EVOL同LOGOS,LOGOS當時真係實況睇到講粗口 同期仲有蒼穹EXODUS二期做對比真係差好撚遠

其實本格機人動都仲有地球隊長、BC同MJP,差在有幾多新人去支持
不過真係新舊客源都食唔正的應該係Wii隻NEO

Buddy complex真係唔差
可惜唔受歡迎搞到第二季斬到得OVA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞