[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問暗黑勇者點拎?
打完隱藏關唔入隊

前幾頁咪有人答左
想問暗黑勇者點拎?
打完隱藏關唔入隊

前幾頁咪有人答左

唔該巴打
我會好好記住係28話
話說點解我拎唔到30 自訂同生產30技能嘅盃 明明我一週目做齊曬,我仲特登load返個舊save睇

30自訂=30部機5改
30技能=生產30個技能,技能樹左上角有綠燈先叫生產過1次,重複唔計,即係要30個技能著綠燈

我有做到喎,31 個5改同 34不同技能生產
中文版有bug?

點解決 定係直接玩多次試下解唔解決到
話說點解我拎唔到30 自訂同生產30技能嘅盃 明明我一週目做齊曬,我仲特登load返個舊save睇

30自訂=30部機5改
30技能=生產30個技能,技能樹左上角有綠燈先叫生產過1次,重複唔計,即係要30個技能著綠燈

中文版有bug?

直接LOAD SAVE做多次試下,反正拎左盃就得,唔洗做完SAVE

30自訂=30部機5改

中文版有bug?

直接LOAD SAVE做多次試下,反正拎左盃就得,唔洗做完SAVE

我個save係已經完成左嫁啦 冇得做多次。希望2週目順利拎到

30自訂=30部機5改

中文版有bug?

我個save係已經完成左嫁啦 冇得做多次。希望2週目順利拎到

點解唔留1個SAVE
D盃明明做完可以LOAD SAVE
睇左半個post
發覺我呢d機戰新手同老手玩法好唔同
btw, 連lf係咩都唔知
DLC入左手
但其實我打完個20個bonus之後就係打第52話
想問下d bonus item拎左返黎之後再賣返出去
到二周目個陣d item會唔會畀返我?
睇左半個post

冇話老唔老手嘅 戰棋類game好快上手
利申機戰a開始玩,我都應該叫遲加入嗰批人

30自訂=30部機5改

中文版有bug?

點解唔留1個SAVE

一直打機都係用一個save位,冇諗過會有呢D bug
睇左半個post

唔洗理照跟住個故仔玩就得,機戰預你起碼玩二週目先睇晒啲隱藏野
最難係4個lv4指揮官
同氣力下降到50以下果個盃
最難係4個lv4指揮官

大和同撫子就鐵膽升到lv4,其他用雪櫃升艦長就得,同埋去到四十幾關分歧完再合流都有一兩個艦長升到lv4,肥沙又一加入已經自帶lv4指揮官

30自訂=30部機5改

中文版有bug?

點解唔留1個SAVE

求其升多部就開到盃
你係咪岩岩合流?
今集真係易左好多(對上一次玩機戰係W)
1周IF線最終boss,初號機裝EXC+1,一回合清左接近一半敵人
主角機初號機魔神ZERO一下一件
1周IF線最終boss,初號機裝EXC+1,一回合清左接近一半敵人

魔神Zero既存在已經破壞晒成隻Game既平衡
之前聽巴打講過奈恩個名有特別意思,有冇人記得?搵唔返
之前聽巴打講過奈恩個名有特別意思,有冇人記得?搵唔返

nine
DLC入左手
但其實我打完個20個bonus之後就係打第52話
想問下d bonus item拎左返黎之後再賣返出去
到二周目個陣d item會唔會畀返我?

最難係4個lv4指揮官

指揮官lv4好易

林友德39lv指揮官lv4
泰莎,琉璃,皇小姐45lv指揮官lv4
克魯佐48lv指揮官lv4

氣力50以下就是旦搵d卒/無精神耐性既boss脫鳩佢氣就得,
一定係用脫力神vivian,可以用期待回佢sp,
其他就一係sub角色/脫力太貴
vivian 25lv前就學到脫力

魔神Zero既存在已經破壞晒成隻Game既平衡

笑而不語
off topic一問
psv買卡係唔係要買返psv專用卡?
定是但係sd卡就得?
off topic一問
psv買卡係唔係要買返psv專用卡?
定是但係sd卡就得?

專用卡
唔怪得知if線唔覺有三日三夜同用最溫暖緊緻既部分包容一切

中文版有bug?

點解唔留1個SAVE

求其升多部就開到盃
你係咪岩岩合流?

我爆埋機啦喎 今日準備2週目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞