[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
打緊最終話
會唔會太易
今集難度真係太低
攻擊力計法有問題
又可以敵人回合用精神
仲有ExC輔助

隻王就算整到300萬血我都有信心屌打佢

我用泰坦三加parts二回行動
170氣力+魂+攻擊手+critical嗰d
兩下大招都差唔多打完

基本上加埋沖田同甲兒三架已經夠

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC
打緊最終話
會唔會太易
今集難度真係太低
攻擊力計法有問題
又可以敵人回合用精神
仲有ExC輔助

兩下大招都差唔多打完

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC

50SR拎個章係2回行動PARTS
打緊最終話
會唔會太易
今集難度真係太低
攻擊力計法有問題
又可以敵人回合用精神
仲有ExC輔助

兩下大招都差唔多打完

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC

原來我未50sr,23sr

2週目先開始玩sr
打緊最終話
會唔會太易
今集難度真係太低
攻擊力計法有問題
又可以敵人回合用精神
仲有ExC輔助

兩下大招都差唔多打完

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC

2週目先開始玩sr

巴打想衝白金?
打緊最終話
會唔會太易
今集難度真係太低
攻擊力計法有問題
又可以敵人回合用精神
仲有ExC輔助

兩下大招都差唔多打完

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC

2週目先開始玩sr

巴打想衝白金?

白金唔難,正常2輪已經可以白金
打完第1周只係差3個盃就白金
打緊最終話
會唔會太易
今集難度真係太低
攻擊力計法有問題
又可以敵人回合用精神
仲有ExC輔助

兩下大招都差唔多打完

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC

2週目先開始玩sr

巴打想衝白金?

想玩2次就睇曬D劇情 sl 大法開始
其實今次個DLC值唔值得買?

DLC有幾關都幾過癮

始終得個52話唔夠喉
但講到畀錢個下就只係想知有咩bonus拎

一大堆強化部件 每週目可以再拎番
會易打好多
最重要係你會多條天線用

2百幾蚊好甘

除返開都係$10/關姐

日版課金係咪買卡之後去PSN入code就得?
其實今次個DLC值唔值得買?

DLC有幾關都幾過癮

始終得個52話唔夠喉
但講到畀錢個下就只係想知有咩bonus拎

一大堆強化部件 每週目可以再拎番
會易打好多
最重要係你會多條天線用

2百幾蚊好甘

除返開都係$10/關姐

日版課金係咪買卡之後去PSN入code就得?

係呀

兩下大招都差唔多打完

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC

2週目先開始玩sr

巴打想衝白金?

3次先睇得晒呀朋友

兩下大招都差唔多打完

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC

2週目先開始玩sr

巴打想衝白金?

3次先睇得晒呀朋友

36話前留SAVE咪得
買DIGITAL版係咪冇可能一開始就用綠B?

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC

2週目先開始玩sr

巴打想衝白金?

3次先睇得晒呀朋友

36話前留SAVE咪得

佢唔知咩叫sl
話說點解我拎唔到30 自訂同生產30技能嘅盃 明明我一週目做齊曬,我仲特登load返個舊save睇
話說點解我拎唔到30 自訂同生產30技能嘅盃 明明我一週目做齊曬,我仲特登load返個舊save睇

30自訂=30部機5改
30技能=生產30個技能,技能樹左上角有綠燈先叫生產過1次,重複唔計,即係要30個技能著綠燈

30自訂=30部機5改
30技能=生產30個技能,技能樹左上角有綠燈先叫生產過1次,重複唔計,即係要30個技能著綠燈

我有做到喎,31 個5改同 34生產
中文版有bug?
想問爆機tacp同零件有冇繼承

用綠B同曉擊霸係咪一定要買實體CD版?

之後會加入

有,每週目都有5件

有,每週目都有5件

即是揀5件繼承?
咁tacp呢?

之後會加入

我問錯咗
想由頭UNLOCK哂綠B嗰幾關secret scenario 係咪只可以用實體CODE

有,每週目都有5件

即是揀5件繼承?
咁tacp呢?

100%繼承通算量既錢同TacP

兩下大招都差唔多打完

有PARTS二回行動?

定係指緊ExC

2週目先開始玩sr

巴打想衝白金?

白金唔難,正常2輪已經可以白金
打完第1周只係差3個盃就白金

正常一周目係差男女角結局個盃姐
其他都唔難

有,每週目都有5件

即是揀5件繼承?
咁tacp呢?

任揀五件繼承
首選實用嘅每回合回滿EN果d
至於Tacp你用咗幾多就退番幾多比你
我二週目一開始已經成七萬Tacp
想問暗黑勇者點拎?
打完隱藏關唔入隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞