[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
話說知唔知到目前為止呢集銷量如何?

好希望中文版吸引到多d人買game
等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩
如果冇都好撚大獲,以前我地90後好多都係細細個就打機戰打到而家

除左高達keep住出之外,近年d機械人番少左咁多,係驚一直出會越黎越少新參,去到真係絕種果時

近年算多返機人番啦…早多5、6年就堅靜

但係質素
起碼我唔想見到革命機白銀意志參戰

革命gay同河森果堆真係唔敢睇,同埋近年出都係真實系為主,超級系好少見

河森唔係拆自己招牌的話都好地地,睇下MF同無印創聖就知
點知好死唔死出馬三角、EVOL同LOGOS,LOGOS當時真係實況睇到講粗口 同期仲有蒼穹EXODUS二期做對比真係差好撚遠

其實本格機人動都仲有地球隊長、BC同MJP,差在有幾多新人去支持
不過真係新舊客源都食唔正的應該係Wii隻NEO

仲有套愚者信長先係極品
Between 蒼穹越做越正,遲下仲會出the beyond,呢套入機戰必買

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩
如果冇都好撚大獲,以前我地90後好多都係細細個就打機戰打到而家

除左高達keep住出之外,近年d機械人番少左咁多,係驚一直出會越黎越少新參,去到真係絕種果時

但係質素

革命gay同河森果堆真係唔敢睇,同埋近年出都係真實系為主,超級系好少見

點知好死唔死出馬三角、EVOL同LOGOS,LOGOS當時真係實況睇到講粗口 同期仲有蒼穹EXODUS二期做對比真係差好撚遠

其實本格機人動都仲有地球隊長、BC同MJP,差在有幾多新人去支持

仲有套愚者信長先係極品
Between 蒼穹越做越正,遲下仲會出the beyond,呢套入機戰必買

未玩的話買番部3DS玩住UX先追Fafner K從來也不存在
減en放落邊部機好
利申打到第18關
終於爆左一周目
第一次玩機戰係可以睇住劇情黎玩
感覺真係唔同好多, 加上好玩左咁

希望以為既機戰都會出中文版
版權作劇情最好係邊集?

公認最神劇情係W
二週目打到11關
拎到撫子就即刻五圍武器10改哂
裝埋hit&run
收班契弟皮
點解全裝ZZ EN消耗高過ZZ但攻擊力冇變

最尾個關排好晒位

一有波動炮用就可以多回行動一回合清晒場

連續行動,魂,必中,開炮,hit and away loop

點先有連續行動(係升lv自動二回定用tacp?)
同埋hit and run係用tacp學?
版權作劇情最好係邊集?

公認最神劇情係W

W
第二位我會揀UX

最尾個關排好晒位

連續行動,魂,必中,開炮,hit and away loop

連續行動係用3個Exc果個指令
用完之後殺到一部敵機可以再郁多步
Hit and away要用Tacp學

等機戰可以長做長有

想知機戰有冇00後會玩

但係質素

仲有套愚者信長先係極品

未玩的話買番部3DS玩住UX先追Fafner K從來也不存在

Exodus參戰既話希望救得翻齊曬d人
好想係機戰見番重戰機
好想係機戰見番重戰機

又諗返起機戰F既惡夢

最尾個關排好晒位

其實係叫hit and run

最尾個關排好晒位

其實係叫hit and run

ヒット&アウェイ= HIT & AWAY

中文翻譯還翻譯,拎個中文翻譯同我講先係正確既做乜野?
好想係機戰見番重戰機

又諗返起機戰F既惡夢

決戰真保士達個版好撚好玩
好想係機戰見番重戰機

又諗返起機戰F既惡夢

奧津原型機話俾玩家知咩叫做BOSS
好想係機戰見番重戰機

又諗返起機戰F既惡夢

屌佢老味奧津高閃又厚甲
好想係機戰見番重戰機

又諗返起機戰F既惡夢

奧津原型機話俾玩家知咩叫做BOSS

仲有一車有二回行動+map炮既寶爵
版權作劇情最好係邊集?

公認最神劇情係W

W
第二位我會揀UX

W 個劇情其實好岩近年既作品, 因為成日玩一二季

講真近年最正既熱血機械人作品首選一定係天元突破, 但Z系列真係做得好撚差
好心佢出隻新機戰再做過啦, 好似勇者王咁
好想係機戰見番重戰機

又諗返起機戰F既惡夢

屌佢老味奧津高閃又厚甲

最仆街係,隱形盾防
噚晚打到34話,想問吓點解宗介個敵人(白色長髮)部黑色機
明明裝甲得2千幾但係我打極都係得1XXX,甚至幾百嘅?

又係雷納德
8000血boss就比d特權佢啦

又係雷納德

要列為置頂問題

又係雷納德

應該要係第一版紅色大字叫D人自己睇下D機體能力先

顯示少左1個0架人地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞