[威士忌2]有無飲開都入黎吹兩咀

629 回覆
27 Like 1 Dislike

新手報到

新手報到

通常叫自己新手都係高手

通常叫自己新手都係高手

真新手
我係islay控
星期五可能落ginger試支bowmore18

通常叫自己新手都係高手

真新手
我係islay控

你依支bunnahabhain 已經好難買都叫新手

香港乜都難買
呢杯去bar飲,自己果d未開

香港乜都難買

其實出面都難搵 我先咁講

香港乜都難買

都唔算好難,我都仲有辦法搵到,仲要唔貴
呢支係今年我最鍾意嘅雪莉加泥煤ob

香港乜都難買

同普通12,18果d分別大唔大?
btw Bunnahabhain 係香港好似唔太受歡迎,好似無乜人討論

btw Bunnahabhain 係香港好似唔太受歡迎,好似無乜人討論

Bunna 大部分ob包括standard 年份酒加ib都係唔peat
呢支係註明雪莉加泥煤
對上一次Islay(peat)加sherry,我覺得夾得到已經係bowmore 支springtide,但呢支已經升到近$2000
今次bunna呢支我會比springtide更加推介
留名跟各大大學習
認真,如果呢度有師兄想試支bunna雪莉泥煤
我可以成本價開分享瓶
早排忙到仆街,潛咗水一排。
番番嚟真係要分享下。

早排喺連登成日聽到有巴打講GlenDronach 15。
終於比我搵到!個價都算合理!
陣間番到屋企,試下佢嘅sherry 風味有幾靠得住先。

香港乜都難買

買左支
bunnahabhain ceòbanach
我可以成本價開分享瓶

買完支地圖版talisker已經冇乜銀
番番嚟真係要分享下。

我都仲有少少

試過15 同21 比較

15 塑造隻oloroso sherry cask 既味岩岩好
而又唔辣

而21 就oloroso 溝左 px cask
再甜d但又不失oloroso既桶味
多納整sherry cask真係有一手
我可以成本價開分享瓶

我個成本價真係兩餐lunch嘅價
我可以成本價開分享瓶

慢慢la

反正難買又唔代表買唔到
遲下先la
我可以成本價開分享瓶

慢慢la

反正難買又唔代表買唔到
遲下先la

最多比多少少ge
聽日開新post整理下頭1頁
https://lihkg.com/thread/273716/page/1
新一個post 純粹執一執 頭一頁過期d news 同整理一下

下個post 爆1001 先再開過
番番嚟真係要分享下。

我都仲有少少

試過15 同21 比較

15 塑造隻oloroso sherry cask 既味岩岩好
而又唔辣

今晚終於開咗樽!
只能講:呢支玩sherry cask真係有料到!point form講幾點:

1. Sherry 味好厚重,比老麥12厚
2. 入口好smooth,唔辣,好好嗒
3. 餘韻好長

呢支真係靠得住!
麥卡倫18真係好正
番番嚟真係要分享下。

我都仲有少少

試過15 同21 比較

而又唔辣

今晚終於開咗樽!
只能講:呢支玩sherry cask真係有料到!point form講幾點:

1. Sherry 味好厚重,比老麥12厚
2. 入口好smooth,唔辣,好好嗒
3. 餘韻好長

呢支真係靠得住!

新版老麥就唔好搞啦
多納15係standard酒入面評價最高果幾支

Bunna 大部分ob包括standard 年份酒加ib都係唔peat
呢支係註明雪莉加泥煤
對上一次Islay(peat)加sherry,我覺得夾得到已經係bowmore 支springtide,但呢支已經升到近$2000
今次bunna呢支我會比springtide更加推介

laphroaig px 唔夾咩, 如果平價ob peat + sherry, 加埋佢個份量,真係無得輸
(但其實我未飲過,聽人講)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞