[威士忌2]有無飲開都入黎吹兩咀

629 回覆
27 Like 1 Dislike
下個月ardbeg day仲未公佈點入場

Event-Ardbeg重生之路
5月13日- 星期六 17:00 - 19:00
作為Islay泥煤最重既一間酒廠,Ardbeg既名氣就當然唔低啦,但原來喺8、90年代既時候,佢哋都曾經陷入低潮,甚至幾乎倒閉。
但好在轉公司之後就重新煥發新生,依套4款就紀錄左岩岩恢復穩定生產既1998年蒸餾,分別係6,8,9,10年既4款作品!-轉自Bar Ginger

佢呢4個年份,係咪同平時果堆 Uigeadail, Corryvreckan完全唔同?對Ardbeg無乜研究

唔係依個呀

ardbegday係國際性一齊舉行 定左6月3

Sorry,見識少又7多獲

你了解ardbeg唔多ge 我都係幾個月前先知

有囡囡睇係精神嘅

有囡囡睇係精神嘅

今年大部份都係賣Gin

有囡囡睇係精神嘅

今年大部份都係賣Gin

Gin同whisky差咁遠
囡囡幅相嗰啲仲要係vermouth同bitter
係咪去錯場?開名唔該
想問下Dalmore12 抵唔抵飲

你幾銀買?

想試買左先law

Ardbeg同蟹有咩關係?唔知點解之前好似見到d乜有提到

你幾銀買?

想試買左先law

見機場600 下次叫朋友攞支先
個女叫talisker有冇得諗

你幾銀買?

想試買左先law

機場duty free 600??
市區買都係差唔多,不如買其他
Whisky, Rum & Chocolate Pairing Workshop

SMWS 39.120 - Linkwood Distillery - Aged 26 years - One of 252 Bottles
(Retail Price: HKD 4,760 per bottle - 700mL)

- SMWS 35.116 - Glen Moray Distillery - Aged 17 years - One of 211 Bottles
(Retail Price: HKD 2,330 per bottle - 700mL)

- Rum Nation Jamaica 1992 - Hampden Distillery - Aged 24 years - One of 504 Bottles
(Retail Price: HKD 4,500 per bottle - 700mL)

- Rum Nation La Reunion 2006 - Savanna Distillery - Aged 10 years - One of 552 Bottles
(Retail Price: HKD 2,080 per bottle - 700mL)

Date : 25 May 2017 (Thu)
Time : 8:00pm - 10:00pm
Venue : Safe Bubbles & Malt - 1/F Manhattan Aveune, 255 Queen's Rd Central, Central, HK
Price: HK$ 420 (Net) / pax 
Tel: 2505 9988 (Business Hour: 5:00pm - 12:00am) 
Email: info@safe255.hk

**Seats are confirmed ONLY by receipt of full payment before event.

佢其實係咪算貴?新手表示唔識分
Whisky, Rum & Chocolate Pairing Workshop

SMWS 39.120 - Linkwood Distillery - Aged 26 years - One of 252 Bottles
(Retail Price: HKD 4,760 per bottle - 700mL)

- SMWS 35.116 - Glen Moray Distillery - Aged 17 years - One of 211 Bottles
(Retail Price: HKD 2,330 per bottle - 700mL)

- Rum Nation Jamaica 1992 - Hampden Distillery - Aged 24 years - One of 504 Bottles
(Retail Price: HKD 4,500 per bottle - 700mL)

- Rum Nation La Reunion 2006 - Savanna Distillery - Aged 10 years - One of 552 Bottles
(Retail Price: HKD 2,080 per bottle - 700mL)

Date : 25 May 2017 (Thu)
Time : 8:00pm - 10:00pm
Venue : Safe Bubbles & Malt - 1/F Manhattan Aveune, 255 Queen's Rd Central, Central, HK
Price: HK$ 420 (Net) / pax 
Tel: 2505 9988 (Business Hour: 5:00pm - 12:00am) 
Email: info@safe255.hk

**Seats are confirmed ONLY by receipt of full payment before event.

佢其實係咪算貴?新手表示唔識分

兩支威兩支rum ..... 我都唔太清楚
唔熟d rum 同chocolate
但o個兩支威都應該佔一半價既.....

但得兩支威就真係諗諗.....

大過一定比人笑

個女叫skye 會好d

大個左一定比人笑

個女叫skye(talisker 間廠地方 亦可作人名) 會好d

你幾銀買?

想試買左先law

巴打覺得唔好飲?唔值?

佢平常大概咩價位

你幾銀買?

想試買左先law

巴打覺得唔好飲?唔值?

我成日都咁講
我鐘意食榴槤 你鐘意食芒果

問人依隻好唔好飲 依D 好個人

佢可以話好食 你亦都可以覺得好差

口味呢d 野個個人唔同
想知岩唔岩係要試過先知

大過一定比人笑

個女叫skye 會好d

大力斯可/ 泰斯卡, 何其霸氣

佢平常大概咩價位

好似汝射巴咁講,口味就人人唔同,
不過你問Dalmore 同 Balvenie 街價大概係咁,如果有心搵實有平d嘅,我意思係Dutyfree可以搵差價大d嘅酒,唔係Dalmore唔好飲

惠康百佳 通常都貴好多

只建議macallan 12 sherry cask係個度買
酒店女公關 鍾情陳年佳釀
http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20170103/00296_001.html
她有豐富的品酒經驗及行內人脈,故能牽動任職的香港萬麗海景酒店與各酒莊多個合作機會,如請來酒莊於酒店餐廳合作推出酒餚宴、又為多間酒莊開設發布會或安排記招場地等。酒歷如此豐富,可想過當品酒師?「我還有很多專業知識要學,若然修讀Master的話,還有機會親身種植葡萄,尋其根源呢!」最後問到Cecilia讀了幾個課程及專業學位後,可有特別期望或計劃?她認真地想了一下,才道:「蘇格蘭有很多具潛質的酒廠已經關門或倒閉,我希望有一日能幫助這些酒廠重新出發!」-轉自東方
酒店女公關呢個名,總係會令人暇想,
不過佢計劃會唔會太遠大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞