[威士忌2]有無飲開都入黎吹兩咀

629 回覆
27 Like 1 Dislike
執屋搵到呢支 唔記得幾耐
用普通玻璃杯

買杯啦
用普通玻璃杯

買杯啦

要唔要去到酒鋪買
定個形狀似就得
係咪唔難保存
開左常溫放就ok?
雪櫃🙅🏻‍♂️?
係咪多數加冰飲
新手買咩價位好

之前飲過呢支 係咪好野黎

威係好易保存,只要係避日照、常溫就ok。唔好擺雪櫃。

同埋你圖中嗰支我覺得係好好飲!
一來唔貴,二來嗰陣甜味餘韻好特別

返工巴好耐無蒲頭, Auchentoshan除左12yo 同埋Three wood仲有乜好推介

呢期忙到爆肝,酒都無飲多滴。
近期我少飲新野呀,都係大路野平價之選多。

飲埋支glenmorangie 10yo 先再諗入咩新貨

樽入面咁多空氣 會變咪
用普通玻璃杯

用唔同杯都係興趣姐,最緊要你自己飲得開心,
不過有d玻璃杯真係好靚,好通透, Ridel果d
用普通玻璃杯

買杯啦

要唔要去到酒鋪買
定個形狀似就得

老番glencairn好似3x
用普通玻璃杯

第三隻好靚
新手想買左枝白洲12玩下

打多左個想字
用普通玻璃杯

第三隻好靚

我想買第五隻,Tulip果隻,香港搵唔到
用普通玻璃杯

第三隻好靚

竟然鐘意痰罐仔

台仔介紹

台仔介紹

台威我覺得吹大左
用普通玻璃杯

第三隻好靚

竟然鐘意痰罐仔

邊度有得買

打多左個想字

好飲
用普通玻璃杯

第三隻好靚

竟然鐘意痰罐仔

邊度有得買

威紅好似有,不過好似偏貴
費事貼link,免比人話幫佢宣傳

打多左個想字

好飲

係咪真係有森林嘅味道?

台仔介紹

台威我覺得吹大左

早前試過kavalan 隻soloist sherry oak,酒味真係得個辣字,飲到我想掟杯

台仔介紹

台威我覺得吹大左

早前試過kavalan 隻soloist sherry oak,酒味真係得個辣字,飲到我想掟杯

聽其他前輩講,係要揀桶號黎飲,
我買佢d試管酒又係中伏,但係佢個廠果度試飲果d又唔太差,如果要買TTL抵佢十倍
買左支 Amontillado,成二千蚊好抌春
用普通玻璃杯

第三隻好靚

竟然鐘意痰罐仔

邊度有得買

vinho 應該少伏d

亞洲地區(唔計日本)
通常試d 奇怪桶有多d 驚喜
用普通玻璃杯

第三隻好靚

竟然鐘意痰罐仔

邊度有得買

vinho 應該少伏d

亞洲地區(唔計日本)

Vinho我有支類似酒辦嘅東西,最奇怪嘅一點係Vinho係台灣本土仲難搵過香港,
上年去酒廠同出面大鋪係無貨(訂要等一年消息),點知返香港好多地方都有
用普通玻璃杯

第三隻好靚

竟然鐘意痰罐仔

邊度有得買

vinho 應該少伏d

亞洲地區(唔計日本)

Vinho我有支類似酒辦嘅東西,最奇怪嘅一點係Vinho係台灣本土仲難搵過香港,
上年去酒廠同出面大鋪係無貨(訂要等一年消息),點知返香港好多地方都有

打多左個想字

好飲

係咪真係有森林嘅味道?

梗有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞